تاریخ انتشار : سه شنبه 20 آذر 1403 - 6:42
کد خبر : 21614

شهری با ۳۰۰ روز آفتابی؛ انرژی پاکی که استفاده نمی‌شود

شهری با ۳۰۰ روز آفتابی؛ انرژی پاکی که استفاده نمی‌شود
کرمان در طول سال ۳۰۰ روز آفتابی دارد و زمینه استفاده از انرژی خورشیدی در استان مهیا است، اما مسئولان قدم عملی در این زمینه برنداشته اند.

به گزارش نسیم صبا ازمهر – استان کرمان طی سال‌ها اخیر توسعه قابل توجهی در خصوص استفاده از انرژی خورشیدی برای تأمین برق خانگی به صورت شخصی و توسط مالکان و برخی از صنایع داشته است، اما قرار بود بزرگترین مرکز تولید برق از انرژی خورشیدی در ماهان ساخته شود و در این زمینه اقدامات اولیه نیز صورت گرفت و مقرر شد سرمایه گذاری خارجی در این زمینه گام بردارد، اما عدم همکاری با سرمایه گذار و ایراد گیری های با اهداف مختلف که همیشه سد راه توسعه استان بوده است در این زمینه نیز اثر گذار شد و پروژه‌ای که قرار بود در کوتاه‌ترین فرصت ممکن به بهره برداری برسد مسکوت ماند و چندی قبل شهباز حسن پور از عدم حمایت از سرمایه گذار انتقاد کرد.

حالا در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی مواجه شده است زمینه تولید انرژی پاک در کرمان به دلیل عدم همکاری و گاه سنگ اندازی از بین رفت و سرنوشت پروژه انرژی خورشیدی در کرمان نا مشخص شد.

محمد کماسی، کارشناس انرژی در گفتگو با مهر می‌گوید: استان کرمان با دارا بودن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، یکی از مناطق با بیشترین پتانسیل تولید انرژی خورشیدی در ایران است. این استان در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در زمینه توسعه انرژی‌های تجدید پذیر داشته و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در بخش انرژی خورشیدی انجام شده است.

وی می‌افزاید: مزایای استفاده از انرژی خورشیدی در کرمان بسیار زیاد است با توجه به محدودیت منابع سوخت‌های فسیلی و نوسانات قیمت جهانی آن‌ها، توسعه انرژی خورشیدی می‌تواند به کاهش وابستگی استان به این منابع کمک شایانی کند. همچنین تولید برق از طریق انرژی خورشیدی هیچ‌گونه آلایندگی ندارد و به بهبود کیفیت هوا و کاهش اثرات مخرب تغییرات اقلیمی کمک می‌کند. سرمایه‌گذاری در بخش انرژی خورشیدی می‌تواند فرصت‌های شغلی بسیاری در زمینه نصب، نگهداری و تولید تجهیزات خورشیدی ایجاد کند.

وی می‌گوید: با تنوع‌بخشی به سبد انرژی و کاهش وابستگی به شبکه سراسری برق، امنیت انرژی استان کرمان افزایش می‌یابد. اگرچه هزینه‌های اولیه سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی بالا است، اما در بلندمدت، هزینه‌های تولید برق از این طریق بسیار پایین‌تر از سایر منابع انرژی است.

یک استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز به خبرنگار مهر گفت: کرمان با برخورداری از تابش خورشیدی بالا در طول سال، شرایط ایده آلی برای تولید انرژی خورشیدی دارد. همچنین وجود معادن سیلیس و مس در استان کرمان، امکان تولید پنل‌های خورشیدی با کیفیت بالا و هزینه پایین را فراهم می‌کند. وجود زمین‌های بایر و خالی از سکنه در مناطق مختلف این استان، امکان احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت بالا را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: دولت با ارائه تسهیلات و مشوق‌های مختلف، از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدید پذیر حمایت می‌کند.

علی ابراهیمی بیان کرد: پروژه‌های مهم انرژی خورشیدی در کرمان شامل نیروگاه خورشیدی مکران، شهرک تخصصی انرژی خورشیدی راین است که اولی به بهره برداری رسیده و دومی در دست ساخت است. وی گفت: چالش‌هایی نیز در این مسیر وجود دارد که شامل هزینه بالای سرمایه‌گذاری اولیه، کمبود نیروی متخصص است.

ابراهیمی بیان کرد: بسیاری از مردم و سرمایه‌گذاران با مزایای انرژی خورشیدی و نحوه سرمایه‌گذاری در این بخش آشنایی کافی ندارند.

راه کارهایی برای رفع مشکل

ارائه تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت به سرمایه‌گذاران در بخش انرژی خورشیدی، برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر و تربیت نیروی متخصص، افزایش آگاهی عمومی در مورد مزایای انرژی خورشیدی و تشویق مردم به استفاده از این انرژی، تسریع در روند صدور مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی، ایجاد یک بازار تضمینی برای خرید برق تولیدی از نیروگاه‌های خورشیدی، به سرمایه‌گذاران اطمینان خاطر می‌دهد.

آینده انرژی خورشیدی در کرمان با توجه به پتانسیل‌های موجود و حمایت‌های دولت، بسیار روشن است و در سال‌های آینده شاهد رشد چشمگیر تولید انرژی خورشیدی در این استان خواهیم بود؛ این امر نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی و زیست محیطی استان کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند کرمان را به یکی از قطب‌های تولید انرژی پاک در کشور تبدیل کند.

کریم انصاری، کارشناس اقتصاد استان کرمان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی نامحدود، پاک و بومی، نقش بسیار مهمی در آینده انرژی جهان ایفا خواهد کرد. وی می‌افزاید: دلایل اهمیت استفاده از این انرژی بسیار متنوع است؛ با استفاده از انرژی خورشیدی می‌توانیم وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی کاهش داده و از نوسانات قیمت جهانی آن‌ها در امان بمانیم. همچنین انرژی خورشیدی هیچ‌گونه آلایندگی ندارد و به همین دلیل به کاهش آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی کمک می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد اشتغال می‌گوید: توسعه صنعت انرژی خورشیدی می‌تواند فرصت‌های شغلی زیادی را در زمینه‌های مختلف ایجاد کند.

وی ادامه می‌دهد: با استفاده از انرژی خورشیدی، می‌توانیم به امنیت انرژی دست پیدا کنیم و از قطع برق‌های گسترده جلوگیری کنیم. اگرچه هزینه‌های اولیه سرمایه‌گذاری در سیستم‌های خورشیدی بالا است، اما در بلندمدت، هزینه تولید برق از این طریق بسیار پایین‌تر از سایر منابع انرژی است.

لزوم توجه جدی مسئولان برای جذب سرمایه گذار و رفع مشکل

استان کرمان با دارا بودن پتانسیل‌های فراوان، می‌تواند نقش مهمی در توسعه انرژی خورشیدی در ایران ایفا کند. لذا با رفع چالش‌ها و حمایت‌های بیشتر، می‌توان شاهد پیشرفت روزافزون این صنعت در استان کرمان بود که در این مسیر جذب سرمایه گذار و حمایت از آنها و تسهیل امور و عدم سنگ اندازی در مسیر بسیار مهم است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.