تصمیمگیری شورای شهر برای خروج کرمان از تاریکی
به گزارش نسیم صبا از ایرنا، نشست عمومی شورای شهر کرمان امروز در حالی ۲۳ دستور کار داشت که قبل از ورود به دستور کارها میزبان استاندار کرمان بود و حدود ۲ ساعت درباره موضوعات شهری بحث و تبادل نظر شد.
پس از رفتن استاندار کرمان، به درخواست برخی اعضای شورا معاون عمرانی استاندار و سرپرست فرمانداری کرمان در جلسه ماندند تا درباره برخی مسائل از جمله فرآیند تصویب لوایح عوارضی، نحوه عملکرد هیات تطبیق و هیات حل اختلاف، نیازهای عمرانی و اعتباری شهر بیشتر گفت و گو شود.
مشارکت ۴۰ درصدی شهرداری در تعویض چراغهای شهر
سپس جلسه امروز شورای شهر کرمان وارد دستور کارها شد و یکی از آنها پیشنهاد شهرداری به منظور تعویض چراغهای روشنایی سطح شهر با چراغهای LED به مبلغ تقریبی ۲۰۰ میلیارد ریال با مشارکت و همکاری شرکت برق در قالب اقدام مشترک (۶۰ درصد شرکت توزیع برق شمال استان و ۴۰ درصد شهرداری) بود.
دبیر شورا در این باره گفت: شهرداری با شرکت توزیع برق شمال استان تفاهمی در ارتباط با تامین روشنایی و تعویض چراغهای در سطح شهر داشته و درخواست این است که به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال با مشارکت شهرداری در این خصوص اقدام شود که ۶۰ درصد این مبلغ مربوط به شرکت توزیع برق و ۴۰ درصد مربوط به شهرداری اختصاص پیدا کند.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان هم گفت: یکی از موضوعات که در جلسه قبل با حضور استاندار مطرح شد همین موضوع بود. براساس قانون درآمد پایدار، روشنایی معابر و امور خدماتی متولی مشخص دارد که روشنایی شهر و رساندن برق کاملا در حیطه شرکت برق است.
تعهد قبلی چه شد؟
محمد امینی زاده افزود: نکته دوم اینکه تجربه ای که ما با دوستان در پروژه قبلی داشتیم و من هم مخالف بودم، مشارکت ۳۰ میلیارد تومانی شد که قرار بود ۱۵ میلیارد تومان شهردرای و ۱۵ میلیارد تومان اداره برق بگذارد و در نهایت شهرداری مبلغ را گذاشت و اجرا با شرکت برق شد. بماند که چند قید داشت و چراغهایی که جمع آوری میشد باید به حاشیه شهر میرفت که آن هم اجرا نشد.
وی بیان کرد: بنابراین هم از جهت قانونی تکلیف بر عهده شهرداری نیست و شهرهای دیگر چه میکنند؟ آنجا از ظرفیتهای دولتی یا مسئولیت اجتماعی استفاده می شود لذا به صلاح نیست که ۱۳ یا ۱۴ میلیارد تومان پروژه قبلی اینجا هم ۲۰ میلیارد تومان بگذاریم در حالی که در حیطه وظایف شهرداری میتوان اتفافات دیگری رقم بخورد.
رییس کمیسیون بهره وری، هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان هم گفت: یکی از معضلات اصلی شهر کرمان روشننایی معابر و کوچههاست که جزو اولویتها و مطالبات جدی مردم شهر کرمان است.
محمدصادق تقوی افزود: طبق قانون درآمد پایدار، شرکت برق موظف است و اگر این امکان وجود دارد در حوزه روشنایی بتوانیم اتفاق خوبی را رقم بزنیم از نظر هزینه کرد شاید شرکت برق در حوزه نقدینگی مشکل داشته باشد لذا با اصل موضوع موافقت کنیم، هزینه ای که انجام میشود به حساب فی مابین شهرداری و شرکت برق گذاشته شود برای اینکه مطالبات ثبت شود که موظفی شرکت برق است و شهرداری تامین منابع را انجام دهد.
صحن شورای شهر کرمان
ردیف اعتباری مشخص نیست
اما رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورا هم گفت: آنچه در این نامه فرستاده شده، چند ابهام داشته و واقعیت این است که روشنایی معابر و شهر مشکل دارد و همه قبول دارند که باید کمک کنیم این مساله حل شود از آن طرف قانون برعهده شرکت برق گذاشته است.
حسین چناریان ادامه داد: در پیشنهاد شهرداری محل آن مشخص نبود که شهرداری قرار است مبلغ ۴۰ درصد تامین اعتبار را از چه محلی داشته باشد و ردیف اعتبار آن مشخص نیست.
وی گفت: اگر مطالبات فی مابین شهرداری و شرکت برق لحاظ میشود جای توجیه دارد اما گزارش موضوع قبلی هم به شورا ارایه نشده است.
شهردار کرمان هم گفت: روشنایی در شهر کرمان یکی از موضوعات جدی است که هم مطالبه مردم بوده هم باید به گونه ای عمل کنیم که به عنوان شهر تاریک شناخته نشویم.
کرمان شهر تاریک است
محسن تویسرکانی افزود: در قیاس با هر شهر دیگر میبینیم کرمان تاریک است و در این درخواست روشنایی به آن معنا مطرح نیست بلکه تبدیل لامپهای بخار سدیم به ال ای دی مطرح است.
وی گفت: قطعا تایید میکنید و همیشه گفتم در این موضوعات شهرداری متهم ردیف اول است و در نشستهای مردمی هم گفته میشود چرا شهر تاریک است؟
شهردار کرمان تصریح کرد: اساسا شرکتهای خدمات رسان اعتباری برای اینکه بتوانند شهر را تبدیل به نور ال ای دی کنند، ندارند آنها اولویتهای دیگری دارند که با توجه به سرقت کابلها تبدیل سیم به کابل یا روشن کردن روستاهاست.
وی افزود: اگر بخواهیم مُر قانون را رعایت کنیم شرکت هم برق میگوید ما اعتبار نداریم و در اعتبار و برای سنوات آینده میگذاریم.
اختیارآباد را از بالا میشناسیم
تویسرکانی گفت: یک موضوع فاقد روشنایی داریم و یکی تبدیل به احس میکنیم. کرمان را وقتی با رفسنجان و سیرجان مقایسه میکنیم میگویند سیرجان شهر روشن است یا از ارتفاع نگاه کنیم اختیارآباد را میشناسیم ولی فکر میکنیم کرمان یک روستاست.
وی ادامه داد: اگر ما به عنوان متولیان شهر ورود نکنیم توفیقی حاصل نمیشود براساس توافقی که با مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال کردیم، خرید با ما باشد براساس جدول قیمتی ۴۰ درصد را پرداخت کنیم و ۶۰ درصد برعهده شرکت برق است.
شهردار کرمان گفت: برای اینکه به هدف برسیم چند قرار گذاشتیم یکی لامپها را بخریم دوم لامپهایی که باز میشود مستقیم برود جایی که ما میگوییم زیرا خیلی از کوچهها لامپ سوخته یا نیم سوز است.
پروژه قبلی نادرست بود
وی با بیان اینکه پروژه قبلی از اساس نادرست بود و ما باید نظارت کنیم افزود: اگر بخواهیم شهر روشن شود باید به این سمت برویم و اگر همیشه بگوییم سوء استفاده میشود کار پیش نمیرود.
تویسرکانی گفت: امسال با توجه به میزان فعالیتی که انجام شده باید ردیف اعتباری اصلاح شود. بخش عمده کار و خرید چون آخر سال هستیم به سال آینده میرود.
امینی زاده عضو شورا نیز اصرار داشت که شرکت برق باید تعهد قبلی را انجام دهد تا سراغ پروژه جدید برویم.
این درخواست شهرداری با ۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و سه رای ممتنع تصویب شد که به میزان ۴۰ درصد مشارکت کند.
دستور کار بعدی مربوط به مطالبات سازمان همیاری شهرداریها از شهرداری کرمان در ارتباط با فعالیتهای عمرانی در میدان شهدا بود که مربوط به سنوات قبل است و با پنج رای موافق و ۶ رای ممتنع تصویب نشد.
اول اجرا بعد عقد قرارداد
همچنین درخواست شهرداری برای عقد قرارداد مرمت جدارههای پیادهراه میدان ارگ مطرح شد و دبیر شورا گفت: شهرداری عقد قرارداد با ترک تشریفات برای اخذ مجوز از شورا را درخواست داشته و موضوع در کمیسیون بودجه بررسی شده است.
چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان در این باره گفت: گزارشی که در کمیسیون مطرح شد ابهام داشت اینکه قبل از ارسال به شورا کار انجام شده و اگر به این شکل عمل شده از نظر قانونی و اخلاقی درست نبوده که کاری انجام دهند و بعد مجوز بگیرند.
امینی زاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزشیابی شورا هم گفت: مبلغ ۹ میلیارد و ۵۴۹ میلیون تومان به شورا ارسال شده به منظور عقد قرارداد که موافقت کنید.
وی خطاب به شهردار گفت: موافقت با عقد قرارداد زمانی باید ارسال شود که ردیف داشته باشد؛ بدون ردیف پیشنهاد عقد قرارداد میشود نکته دوم بدون اینکه عقد قرارداد و از شورا تاییدیه گرفته شود، کار انجام شده است.
مصوبات شورا تزئینی نیست
این عضو شورای شهر کرمان افزود: چندین بار تذکر دادم اگر قرار است مصوبات شورا و ردیفهای بودجه تزئینی باشد که چیزی بنویسیم و شهرداری کار خودش را بکند که سنگ روی سنگ بند نمیشود لذا خواهش دارم با این مدل عقد قراردادها موافقت نکنید یعنی شهرداری، شورا را در عمل انجام شده قرار داده است.
شهردار درباره این درخواست شهرداری گفت: در مورد میدان ارگ از روشهای مختلف وارد عمل شدیم و کار بهسازی انجام شد. چاره ای نبود که چنین ریسکی کنیم و گرنه کار پیش نمیرفت.
تویسرکانی افزود: در ۱۱ جلسه چالشی که با مغازه دار و اقشار مختلف داشتیم قول دادیم طی دو تا سه ماه عملیات عمرانی به اتمام برسد همچنین نوع مصالح به کار رفته مطرح است و فقط یک پیمانکار مورد تایید میراث فرهنگی برای جداره سازی میدان ارگ بود.
این درخواست با چهار رای موافق، سه رای مخالف و سه رای ممتنع به تصویب شورا نرسید.
همچنین نامه شهرداری کرمان درخصوص اصلاحیه آیین نامه مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری با توجه به گزارش مسئول مرکز مطالعات و مذاکرات انجام شده در جلسه کمیسیون بهره وری، هوشمندسازی و شفافیت شورا مطرح شد.
درخواست عملکرد برای پرداخت حق الزحمه اساتید
دبیر شورا در این باره گفت: بخش اصلی این موضوع مربوط به حق الزحمه اساتید بود و قرار شد فهرست عملکردی ارایه شود که ابتدا به کمیسین بودجه سپس کمیسیون بهره وری ارایه شد.
موسوی افزود: به رییس کمیسیون بهره وری گفتم راجع به این اسامی و عملکرد حرف وجود دارد، به چه دلیل شهرداری به این افراد به عنوان اساتید که پروژه ارایه کردند، پول داده و حداقل کارکردشان ارایه میشد.
وی گفت: متاسفانه برای وجوهی که پرداخته شده هیچ وقت خروجی و عملکردی ارایه نشد و گلایه دارم به چه رای دادید و محلی برای شهرداری شد که افرادی را بیاورند تحت عنوان اینکه پروژه داده، پولی پرداخت شود و جای تامل و تاسف دارد که در کمیسیون تصویب شد.
نایب رییس شورای شهر کرمان درباره این دستور کار گفت: تنها ایرادی که وارد است از شما (دبیر شورا) در جلسه دعوت نکردیم و گرنه همه موارد مدنظر مطرح شد حتی در بعضی دستور کارها قرار شد براساس یکسری اولویتها کار شود و موارد غیرضروری دنبال نشود.
محمدرضا کمساری ادامه داد: حق الزحمه اساتید براساس چارچوب سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دانشگاه پیشنهاد شده است، درخصوص تعارض منافع هم جلسه کامل حدود یک ساعت صحبت شد رییس و اعضای شورا ملاحظاتی داشتند و تقریبا اصلاحیه خوبی صورت گرفته است.
در نهایت این درخواست شهرداری هم با هفت رای موافق، یک رای مخالف و سه رای ممتنع به تصویب رسید
فعالیت سازمانهای شهرداری تمدید شد
نامه شهرداری کرمان درخصوص تمدید ادامه فعالیت سازمانهای وابسته شامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری، سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی، سازمان مدیریت آرامستانها، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی، سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر، سازمان مدیریت پسماند، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری، سازمان فاوا، سازمان مهندسی و مدیریت شبکه حمل و نقل دستور کار دیگر بود.
دبیر شورا گفت: برخی اعضا معتقد بودند که برای هر سازمان باید درخواست جداگانه به استانداری و وزارت کشور برای تصویب ارسال شود که ۲ مصوبه پشت سر هم داریم که در مصوبه اول اسم سازمانها آمده و مصوبه دوم مربوط به سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری است.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز گفت: این سازمانها هر سال تاییدیه شورا را میگیرند و میدانیم بعضی از آنها درآمدهای جزئی در برابر هزینههایشان دارند.
برخی سازمانها هزینه دارند تا سود
علیرضا نادری افزود: این دست از سازمانهای وابسته شهرداری خدمت دهنده به شهر هستند و انتظار نداریم سود ده باشند اما بعضی سازمانها باید الزاما سودآور باشند و برآیند کارشان سود نه مرکز هزینه شود.
وی تصریح کرد: در این مدت بعضی سازمانها فقط مرکز هزینه هستند و آورده ای برای شهرداری ندارند به همین دلیل چون تمدید فعالیت کل سازمانها به رای گذاشته شد رای مخالف دادم.
درخواست اول با هفت رای موافق، ۲ رای مخالف و یک رای ممتنع به تصویب رسید و موضوع بعدی مشابه اول در مورد سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری بود.
اما شهردار کرمان هم وارد بحث شد و گفت: ما اول بررسی کنیم چقدر برای یک سازمان هزینه و آن را بهروز رسانی میکنیم بعد انتظار داشته باشیم، سود برساند.
درخواست دوم در مورد سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری نیز با هشت رای موافق و سه رای ممتنع تصویب شد.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در ادامه نشست طولانی امروز شورا گفت: هفته گذشته دوره شوراها به مدت ۶ ماه تمدید شد که غیرکارشناسی بود به خصوص پایان دوره ۶ ماه، دی و بهمن و همزمان میشود با بررسی لوایح عوارضی و لایحه بودجه ۱۴۰۵ که تا تشکیل کمیسیونهای تخصصی قطعا شهرها دچار آفت جدی خواهند شد.
امینی زاده اظهار داشت: امیدوارم نمایندگان مجلس این موضوع را تجدید نظر کنند.
تذکر درباره رویدادهای میدان ارگ
وی همچنین گفت: تشکر داریم از شهرداری بابت اینکه بعد از تبدیل میدان ارگ به میدان غذا و پاتوق مردم، اخیرا نسبت به برنامههای عمومیتر نیز اقدام شده اما تذکر جدی در مورد جهت دهی به برنامههای برگزار شده در میدان است که این مناسبتها باید با رویکرد شورا مطابقت پیدا کند.
این عضو شورای شهر کرمان اظهار داشت: اینکه میدان ارگ صرفا به میدان کنسرت عمومی تبدیل شود ره به جایی نمیبرد، قبلا مکانی برای مسائلی بوده بعد از این به مکانی برای مسائل دیگر تبدیل میشود لذا برنامههایی که قرار است در میدان تاریخی ارگ برگزار شود متناسب با بوم و کالبد آنجا باشد.
وی افزود: برنامههای آتی حداقل در کمیسیون های فرهنگی شورا مطرح شود. میتوان متناسب با ماه رمضان و ماه محرم برنامه داشت و شهرداری یک شب اکران مردمی یکی از فیلمهای جشنواره فجر را داشته باشد.
میدان تاریخی ارگ کرمان
امینی زاده گفت: همانطور که پروژههای کلان شهر دچار تاخیر میشود موضوعات فرهنگی محلات هم جدی گرفته نمیشود همچنین در دهه فجر از ۷۰ تابلو و بیلبورد فرهنگی در سطح شهر چند تا موضوع تبیینی درباره ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی دارد؟
وی با اشاره موضوع بودجه شهرداری ادامه داد: نیاز است درآمدها واقعی دیده شود و ریزپروژهها را به عنوان ردیف بودجه اعلام کنید.
این عضو شورا گفت: اینکه چه پروژهای کجا و چگونه باشد، باید روی نقشه به اطلاع شورا برسد همچنین براساس ردیف بودجه و زمان مقرر، پروژهها شروع و بهموقع تمام شود.
انتقاد از طرحهای کارگروه زیباسازی
نایب ریس شورای اسلامی شهر کرمان نیز به عملکرد کارگروه زیباسازی در شهرداری اشاره کرد و گفت: طرحهایی که در این کارگروه به تصویب میرسد، طبق مصوبه جانمایی نمیشود همچنین برآورد ریالی و ارزشگذاری آن باید قبل از اجرا به کارگروه ارایه شود.
کمساری تصریح کرد: در صورت محقق شدن طرح جامع زیباسازی شهر کرمان، خدمات بهتری میتوان به مردم ارائه کرد.
وی گفت: مقرر شد طرحهای بدون مجوز کارگروه، جمعآوری و بر آن اصرار شود بنابراین درخواست داریم با تذکر به سازمانها و مجموعههای ذیربط، مسیر لازم برای اخذ مجوز کار تا اجرای نهایی طی شود.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان هم با تشکر از شهرداری برای ارسال بهموقع لوایح عوارضی سال ۱۴۰۴ گفت: لوایح طی فرآیند خود در حال بررسی است و در زمان مقرر به فرمانداری ارسال میشود.
چناریان افزود: زمین مدنظر برای سرمایهگذاری در بلوار حمزه دچار چالش شده و سرمایهگذار برای ادامه کار نگران است که رفع چالشها را از شهردار درخواست داریم.
اجازه دهید زمان بگذرد
شهردار کرمان هم در پاسخ گفت: دو هفته است که برگزاری رویداد در میدان ارگ را شروع کردیم و با کمیسیون فرهنگی شورا هم در ارتباط هستیم لذا باید زمانی بگذرد.
تویسرکانی افزود: برای مناسبتها در میدان ارگ برنامه داریم و جای نگرانی نیست همین الان هر شب آنجا نورافشانی به مناسبت دهه فجر داریم.
وی گفت: قصد ما این است که جا بینداریم برای مردم کرمان که میدان ارگ یک پایگاه مناسب برای رویدادهاست و چهره نادرست آنجا را اصلاح کنیم. لازم بود برخی برنامهها اجرا شود که استقبال خوبی هم از سوی مردم شد. تقویت نشاط اجتماعی وظیفه ماست و در این زمینه برنامه خواهیم داشت.
شهردار کرمان ادامه داد: روز جمعه نوزدهم بهمن ماه جشن انقلاب و جشن اصلی دهه فجر با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان در میدان ارگ برگزار میشود. البته این توصیهها خوب و تذکرات سازنده است ولی همیشه گفتم بگذارید مقطعی و موضوعی را دنبال کنیم بعد اظهار نگرانیها شود.
وی گفت: از اعضای کارگروه زیباسازی خواستیم که جلسات را هر دو تا سه روز مطرح کرده و طرحهای زیباسازی را بررسی کنند همچنین موضوعات انقلابی در تبلیغات محیطی را مدنظر داریم.
تویسرکانی در مورد انتقاد از پروژههای اجرا نشده، گفت: در جلسه کمیته تخصیص با حضور رییس کمیسیون بودجه شورا، اشاره شد که سال ۱۴۰۳ پروژهای عمرانی شهرداری نسبت به سال گذشته پیشرفت مضاعفی داشته و امسال دو برابر کار عمرانی انجام شده است لذا برای اجرای پروژهها ظرفیت همه مناطق از جمله کادر امانی شهرداری را بهکار گرفتیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰