بزرگ ترین رسالت روابط عمومیها تقویت انسجام، هویت و وفاق ملی است

به گزارش نسیم صبا ازپایگاه اطلاعرسانی دولت، سیدرضا صالحی امیری در گردهمایی مدیران روابط عمومی و اطلاعرسانی دستگاههای اجرایی کشور که با حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، الیاس حضرتی و محمد گلزاری رئیس و دبیر شورای اطلاعرسانی دولت در موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار کرد: بزرگترین رسالت روابط عمومیها تقویت انسجام، هویت و وفاق ملی است. این یک انتخاب نیست بلکه اجبار تاریخی است چراکه برای بقا به انسجام نیاز داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تصریح کرد: یکی از دغدغههای دائمی من آن است که دچار نوعی عوام گرایی افراطی در روابط عمومی شویم و مفاهیم بنیادین را با بنر و شعار به ابتذال بکشیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید در سازه روابط عمومی کشور عوامگرایی حاکم شود، ادامه داد: انتظار این است که روابط عمومیها کوچ به فضای علمی منطبق با واقعیات جامعه ایران داشته باشند و از فضای گفتاردرمانی، عامیانه و تبلیغاتی خارج شوند. روابط عمومیها باید از فضای کارگزاری کوچ کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: وقتی از مفهوم انسجام و وفاق صحبت میکنیم یعنی چه؟ ادبیات زیادی در این حوزه تولید شده است و من نیز بخشی از عمرم را در این امر قرار دادم و در قالب دو کتاب منتشر شده است. هرگاه در ساختاری اجزای سیستم بدون چالش در مسیر اهداف متعالی آن ساختار حرکت کنند؛ یعنی انسجام وجود دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تاکید کرد که چهار مفهوم ما را به وفاق و انسجام میرساند و اولین مفهوم را معطوف به پذیرش تکثرگرایی دانست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، عدالت را دومین مولفه برای رسیدن به وفاق و انسجام مطرح کرد و توضیح داد: نکته دوم عدالتگرایی است که شامل توزیع عادلانه منزلت، قدرت و ثروت میشود. هر جامعهای که عدالت را بر اساس این سه مولفه به رسمیت بشناسد امکان حیات ارادی در او شکل میگیرد. نقطه اساسی فروپاشی یک جامعه بیعدالتی است و عدالت اصول بقای انقلاب اسلامی است.
به گفته وی، عامل سوم برای رسیدن به وفاق و انسجام ملی، توجه به هویت ملی است چراکه هویت چسب بقای یک جامعه و عنصری است که مفاصل جامعه را بههم پیوند میدهد.
صالحی امیری بیان کرد: هنوز نتوانستیم تعریف روشنی از وفاق ارائه دهیم. با این حال اگر چهار عنصر تکثرگرایی، عدالت گرایی، هویت گرایی و وفاق در کنار هم باشند؛ انسجام رخ میدهد که محصول آن توسعه ملی است. جوهر این انسجام و وفاق ملی سرمایهای جتماعی است. سرمایه اجتماعی سه مفهوم اساسی دارد که اولین آن اعتماد اجتماعی است. دوم رضایتمندی و سوم مشارکت عمومی است. رضایتمندی به مفاهیم مکانیکی بستگی ندارد بلکه طبق گفته یک اندیشمند غربی اگر به درون تک تک آحاد جامعه مراجعه کنیم و آنها از مجموعه آنچه در دایره زیست آنها میگذرد راضی باشند؛ رضایتمندی رخ داده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با بیان اینکه رضایتمندی در بستر اعتماد شکل میگیرد، خاطرنشان گرد: اعتماد چسب بقای یک نظام سیاسی در جامعه پر شتاب به سمت مدرنیته است. هر زمان اعتماد اجتماعی کاهش یابد پایههای این سازه لرزان میشود. یکی از موارد میزان مشارکت مردم با نظام سیاسی، شرکت در انتخابات است. تا امروز نخواستیم یا وقت نکردیم به آن ۵۰ درصدی که در انتخابات اخیر پای صندوق رای نیامدند، بپردازیم. ۱۰ جریان در انتخابات شرکت نکردند، چرا از آنها غافل هستیم. آیا ۵۰ درصدی که پای صندوق انتخابات آمدند، هنوز پای مشارکت خود هستند؟ بقای نظام سیاسی به اعتماد و رضایتمندی و مشارکتجویی است.
صالحی امیری با بیان اینکه نتیجه شکاف به گسست منجر میشود، خاطرنشان کرد: جامعهای که دچار گسست شود، هم سرگشته و هم گمگشته میشود. این پدیده سرگشتگی نوعی گسست در انسجام ایجاد میکند و گسست اجتماعی میتواند به گسل اجتماعی یعنی فروپاشی اجتماعی منجر شود لذا باید به شدت در برابر آن مقاومت کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پذیرش الگوی “وحدت_ کثرت” را تنها الگو برای بقای ایران دانست و عنوان کرد: الگوی مطلوب بقای جامعه و نظام سیاسی ایران، الگو پذیرش کثرت و وحدت است. باید همه اقوام در قدرت سهیم باشند و توزیع عادلانه ثروت رخ دهد. ما امروز میتوانیم بگوییم اهل سنت در دولت دخیل هستند. زمانی هویت داریم که زیر پرچم ایران زیست کنیم و اقوام ایرانی زیر این چتر هستند. همه بزرگان زیر چتر ایرانِ تمدنی و بزرگ ما قرار میگیرند، پس همه اقوام میدانند زیر چتر ایران بزرگ هویت دارند. اقوام بدون ایران هویتشان به فروپاشی نیل میکند. بنابراین اقوام به انسجام و وحدت و وفاق ملی وفادارند چراکه میدانند بدون چتر ایران امکان حیات ندارند. هویت متکثر در ذیل هویت بزرگ ایران معنا مییاید.
وی ادامه داد: پیروزی ایران پیروزی همه ایرانیهاست. اینها همگی در قانون اساسی آمده است. همه ایرانیان با هم برابرند و اگر نیستند عدالت محقق نشده است و اگر عدالت محقق نشود انسجام رخ نمیدهد. هرگاه در کانون قدرت اقوام را منهای تبعیض سهیم کردیم، عدالت محقق شده است. “ایران برای همه” یعنی ایران برای عدالت، وفاق و تنوع. این مفاهیم چسب ایران بزرگ را تشکیل میدهند. اگر اکنون مقابل غرب هم مذاکره و هم مقاومت میکنیم دلیل آن این است که زیر چتر ایران بزرگ زیست میکنیم.
صالحی امیری در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: شعار ما در دولت این است مذاکره میکنیم برای تامین منافع ملی و متقابلا در مقابل زیادهگویی و زیادهخواهی دیگران مقاومت میکنیم چراکه ایران بزرگ قدرت مقاومت دارد و این دوگانه را کنار هم تعریف کردیم. وفاق یعنی عقلانیت، انسجام و همدلی به جای انتقامگیری. وفاق یعنی گفتوگو برای حل مسائل به جای تخریب و عبور از حاشیه و حرکت در متن. وفاق یعنی پاسخگویی به مطالبات مردم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰