تاریخ انتشار : شنبه 4 اسفند 1403 - 7:09
کد خبر : 23428

دکتر قالیباف: امنیت قفقاز باید بدون دخالت خارجی تامین شود

دکتر قالیباف: امنیت قفقاز باید بدون دخالت خارجی تامین شود
رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس جمهور جمهوری آذربایجان گفت: امروز ایران و آذربایجان مصمم هستند تا امنیت و ثبات پایداری در منطقه ایجاد شود ضمن اینکه تأکید داریم امنیت منطقه قفقاز باید به دور از هرگونه دخالت خارجی تأمین شود.

به گزارش نسیم صبا از خبرنگار اعزامی خانه ملت به باکو، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و الهام علی‌اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در حاشیه پانزدهمین مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس آسیایی(APA) که در باکو برگزار شد با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

دکتر قالیباف در این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمهوری آذربایجان و قدردانی از مدیریت شایسته این دوره از مجمع عمومی APA در این کشور با اشاره به اشتراکات دینی، اجتماعی، فرهنگی، زبانی و غیره میان دو کشور، گفت: در جریان برگزاری این اجلاس فرصت خوبی برای مجالس آسیایی فراهم شد تا در جریان آن با یکدیگر دیدار کرده و درباره موضوعات مهم آسیا به تبادل نظر بپردازند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این ظرفیت در هر دو کشور وجود دارد تا روابط خود در حوزه همکاری های نظامی، سیاسی، صنعتی، زیرساختی، گردشگری، علمی و فناوری بیش از پیش گسترش دهیم، عنوان کرد: امروز ایران و آذربایجان مصمم هستند تا امنیت و ثبات پایداری در منطقه ایجاد شود ضمن اینکه تأکید داریم امنیت منطقه قفقاز باید به دور از هرگونه دخالت خارجی تأمین شود چرا که امروز فرصت بزرگ اقتصادی در سطح بین المللی از طریق کریدور شمال-جنوب فراهم شده و بر اقتصاد جهانی تأثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: کریدورها چه از شمال-جنوب و چه شرق-غرب از جمله حوزه های استراتژیکی است که می تواند فرصت های بزرگ اقتصادی را برای منطقه فراهم کند و لازمه آن افزایش همکاری ها میان ایران، آذربایجان و روسیه است که می تواند تحولی شگرف در مدت زمانی بسیار کوتاه رقم بزند.

دکتر قالیباف با اشاره به ملاقات خود با پوتین و طرح مباحث در حوزه کریدورهای ریلی و جاده ای و نیز انتقال گاز گفت: در همه این حوزه ها، فرصت هایی نهفته است که نباید آنها را از دست داد و البته تردیدی نیست که این مناسبات، بدخواهانی خواهد داشت. لذا توسعه روابط میان ما خواهد بود که می تواند منجر به ایجاد تحول در کشورها با استفاده از ظرفیت های موجود در حوزه های حمل و نقل، زیرساختی، علمی، فناوری و سلامت شود.

رئیس قوه مقننه در ادامه افزایش نشست های کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را لازمه توسعه مسائل دانش بنیان و اقتصادی دانست و افزود: گسترش فعالیت های تجاری و اقتصادی میان بخش خصوصی دو کشور با استفاده از ظرفیت های موجود و علایق دو طرف نیازمند تسهیل گری دولت ها برای تأمین زیرساخت هاست که در حال حاضر روند بخشی از زیرساخت ها به کندی پیش می رود که تأکید ما بر تسریع این روند است.

وی تاکید کرد: امروز توسعه روابط با همسایگان و جمهوری آذربایجان، اراده در دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم وجود دارد.

دکتر قالیباف تأکید کرد: تردیدی ندارم دو کشور مصمم هستیم در راستای اقداماتی که منجر به برقراری ثبات و صلح و توسعه روابط مبتنی بر مسائل فناورانه، دانش بنیان برای تحولات عمیق می شود گام برداریم ضمن اینکه معتقدیم افزایش همکاری های بسیار نزدیک در حوزه فناوری های نظامی و امنیتی می تواند صلح و دوستی پایدار در منطقه را بیش از پیش رقم بزند تا دو کشور با قدرت، اقتدار و تأثیرگذار در منطقه حضور داشته باشند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با دستورات شما تسهیل گری در راستای افزایش همکاری در حوزه های مختلف فراهم شود تا بتوانیم با سرعت مسیر را پیش برویم. ما نیز بی شک در جمهوری اسلامی ایران با قدرت در این مسیر حرکت می کنیم. پیش از سفر به باکو دیداری با دکتر پزشکیان داشتم که ایشان از شما برای حضور در کشورمان دعوت به عمل آورد.

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان: افزایش همکاری‌های پارلمانی در راستای توسعه روابط دو کشور مورد اهمیت است

الهام علی‌اف نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس مجلس شورای اسلامی و هیأت پارلمانی همراه به جمهوری آذربایجان ضمن تأکید بر ضرورت گسترش روابط میان دو کشور دوست و همسایه، گفت: در همین رابطه توسعه روابط پارلمانی نیز مورد اهمیت است که خوشبختانه در حال گسترش است.

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان همچنین به مواضع مشترک دو کشور در راستای توسعه همکاری ها اشاره و بیان کرد: توسعه کریدور شمال-جنوب یکی از اقدامات مهم و مشترک میان دو کشور است که در حال پیگیری روند آن هستیم و در همین راستا جمهوری آذربایجان سرمایه گذاری های خوبی برای توسعه حوزه ریلی در هر دو طرف مرز داشته است تا حجم سالانه مبادلات تجاری نیز افزایش یابد.

وی در ادامه با اشاره به پیشرفت پروژه کریدور شمال-جنوب در بخش روسیه تا ۸۰ درصد، عنوان کرد: پیش بینی ها بر این است که پروژه کریدور ظرف ۴ سال آینده به پایان برسد و منجر به افزایش ظرفیت تبادلات تجاری از مسیر مرزها شود.

به گزارش خانه ملت، در این دیدار، صدیف بدری رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و جمهوری آذربایجان، ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند./

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.