منطقه آزاد هوش مصنوعی در اصفهان راهاندازی شود
به گزارش نسیم صبا ازمهر، روح الله دهقانی فیروزآبادی شامگاه شنبه در دیدار با فعالان حوزه فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به نقش اثربخش فناوران این حوزه در هموار ساختن مسیر برای سایر فناوران، گفت: نوآورانی که آغاز کننده حرکتهای جدید هستند؛ علاوه بر تلاشی که برای اجرای ایدههای نوآورانه خود دارند مسیر ناهموار پیش رو را برای سایرین هموار میسازند.
وی ادامه داد: کسانی که این مسیر را باز و هموار میکنند، در شمار پیشتازان حوزه فناورانه قرار میگیرند و اگر در مسیر خسته نشوند و راه را با اهتمام و جدیت ادامه دهند، میتوانند پیشقراول حوزه هوش مصنوعی باشند.
دهقانی اظهار کرد: هر چند که مسیر ناهموار است اما خواهش من این است که علاوه بر تلاشها در مسیر پیش رو، استمرار و ثابت قدمی را اولویت اصلی حرکتتان بدانید.
وی تکثر را یکی از عارضههای فرهنگی و سنتی مبتلابه کشور دانست و گفت: متأسفانه معضل تکثر در حال تسری به حوزه اقتصاد دانشبنیان است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با ذکر یک مثال، تشریح کرد: در یک شهر خاص و در فناوری تشخیص چهره دهها شرکت را میبینیم که همگی بر فناوری خاصی فعالی هستند و ادعا میکنند اولین شرکت فعال در این حوزه از فناوری هستند در صورتی که باید این فرهنگ اصلاح شود و به این باور برسیم که الزاماً اولین بودن مزیت نیست بلکه استمرار فرد را به موفقیت میرساند.
دهقانی در ادامه بیان کرد: این تکثر فرهنگی در حال رسوخ به حوزه دانش بنیانی؛ عارضههایی دارد از جمله اینکه موجب از دست رفتن سرمایههای فکری کشور میشود، توانمندی را تقلیل میدهد، ضعفها را افزایش میدهد و موجب موازیکاری و تزاحم میشود.
وی بر ضرورت وجود یک تصویر کلان در حوزه فناوری تاکید و خاطر نشان کرد: ما نقشه کلی یا تصویر بزرگ نداریم و همین کاستی، موجب شده است تا در برخی حوزهها تراکم و تزاحم زیادی وجود داشته یا در برخی از حوزههای فناوری اصلاً ورود نداشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: این نقشه راه کلان، نباید الزاماً توسط معاونت علمی طرح ریزی شود، بلکه توسط مراکزی در کشور که قطبیت و توانمندی لازم را دارند باید طراحی شود. آنها میتوانند به شکل گیری تصویر کلان در آن حوزه خاص فناوری کمک کنند.
وی با تأکید بر توسعه طرحها با کمک یک تعاونی از شرکتهای دانشبنیان، گفت: در تعامل این شرکتها میتوان «تعاونی شرکتهای دانش بنیان هوش مصنوعی» را شکل داد. شکلگیری این تعاونی، میتواند به وحدت رویه در کلانروندها و اولویتها در حوزه هوش مصنوعی منجر شود.
دهقانی تصریح کرد: اصفهان میتواند پایلوت هوش مصنوعی کشور بدل شود. در این راستا بایستی تعدادی از شرکتهایی که در حوزه هوش مصنوعی اصفهان فعال هستند در کنار یکدیگر به یک نقشه کلان برسند و فرضا یک منطقه آزاد فناوری هوش مصنوعی را در اصفهان شکل بدهند.
وی افزود: در صورت اجرای موفقیت آمیز این طرح مورد حمایت قرار خواهند گرفت و در این عرصه رشد خواهند کرد. تا جایی که ممکن است حوزه علم و فناوری کشور بایستی به سمت تعاونیهای دانش بنیان نزدیک شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰