تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 - 7:41
کد خبر : 9068

زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت/ عرضه خودرو در بورس منتفی نشده است

زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت/ عرضه خودرو در بورس منتفی نشده است
رییس سازمان بورس با اعلام اینکه حدود ۶ یا ۷ شرکت یا بخشی از سود خود را واریز نکردند یا سود مدنظر را به صورت کامل پرداخت نکردند که امیدواریم تا سه شنبه این سودها واریز شوند، گفت: در صورت واریز سود این شرکت‌ها، این امکان وجود دارد که برای روز شنبه یا یکشنبه هفته آتی سود باقیمانده واریز شود.

«به گزارش نسیم صبا ازایرنا:مجید عشقی» روز (دوشنبه) در چهارمین نشست خبری خود با خبرنگاران به اقدامات انجام شده از سوی این سازمان در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ متغیرهای کلان تغییر جدی داشتند و با وضعیت خاصی در بازار جهانی مواجه بودیم که این امر زمینه ساز ریزش بازار شده بود.

وی خاطرنشان کرد: نوسانات بازار از طریق صندوق های بازارگردانی و نیز صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه کنترل شد و روند بازار نسبتا طبیعی بود.

رییس سازمان بورس با بیان اینکه برنامه هایی را که برای امسال و در راستای بهبود بازار اعلام کرده بودیم را به مرحله اجرا رساندیم، گفت: شکست انحصار در صدور نهادهای مالی با روند خوبی ادامه داشت و در حوزه شرکت های کارگزاری، سبدگردان، شرکت های سرمایه گذاری و صندوق های سرمایه گذاری به آمار خوبی دست پیدا کردیم.

وی گفت: همچنین شرکت های خدمات دهنده در حوزه بازار سرمایه را گسترس دادیم و به سهامداران خدمات خوبی را ارایه دادند.

عشقی توسعه سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار را جزو اهداف سازمان بورس در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و افزود: در این زمینه صندوق اهرمی، صندوق بهشی، صندوق املام و مستغلات و صندوق اوراق دولتی راه اندازی شد که توسط بخش خصوصی طراحی شدند و دستورالعمل آن نهایی شد. در سال آینده هم توسعه این صندوق ها را در دستور کار داریم.

رییس سازمان بورس اظهار داشت: طیف متنوعی از صندوق های سرمایه گذاری را داریم که می توانند سلیقه های سهامداران را جواب دهند و افراد ریسک پذیر و ریسک گریز می توانند وارد این صندوق ها شوند که در این راستا افراد حرفه ای و ناآشنا به بورس از طریق این صندوق ها قادر به سرمایه گذاری در بورس هستند.

وی گفت: صندوق اهرمی بزرگترین صندوق بازار در طول کمتر از یکسال اخیر شده است.

عشقی اعلام کرد: بحث ارتقای زیرساخت های بازار دیگر اقدام سازمان بورس بود که از ایتدای امسال شروع کردیم.

رییس سازمان بورس به تغییر دامنه نوسان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این اقدام جزو اتفاقات خوبی بود و باعث افزایش نقدشوندگی بازار سهام شد که سال آینده با ساختار جدیدی آن را در پیش می گیریم اما زمان تغییر دامنه نوسان مشخص نیست و قرار بر این است که تا سقف ۱۰ درصد افزایش دامنه نوسان داشته باشیم.

وی گفت: امیدواریم به دنبال تغییرات اعمال شده شاهد دامنه نوسان منطقی در بازار باشیم و از طریق عدم وجود صف های خرید و فروش زمینه افزایش میزان نقدشوندگی در بازار را فراهم کنیم.

عشقی به نمایش عمق مظنه تاکید کرد و ادامه داد: این مساله که به یک موضوع چالشی در بازار تبدیل شده بود را در سال جاری برطرف کردیم و به نتایج خوبی دست پیدا کردیم که از این طریق همه دسترسی یکسانی به اطلاعات خواهند داشت.

رییس سازمان بورس اظهار داشت: یکی از وعده هایی که برای امسال داده بودیم، کاهش بسته بودن نمادها بود، در این زمینه با نمادهایی همراه بودیم که برای ماه ها و سال ها بسته بودند.

وی گفت: اینگونه نمادها را بازگشایی کردیم، اکنون به ندرت نمادهایی در بازار وجود دارند که زمان زیادی از بسته بودن آنها گذشته باشد. نمادهایی که اکنون بسته هستند با ابهامات جدی مواجهند که امیدواریم بتوانیم برای آنها تصمیم گیری کنیم.

تلاش برای اتصال بازار سرمایه به بخش واقعی اقتصاد کشور

وی به اتصال بازار سرمایه به بخش واقعی اقتصاد کشور اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ابزار مربوط به شمش طلا یکی از حلقه های مفقوده زنجیره طلا و مورد نیاز بازار بود، در این زمینه ابزار لازم راه اندازی شد و این کالا در اجزای کوچک قابل معامله شده است که می تواند سرمایه های خرد را جذب کند.

عشقی به راه اندازی گواهی سپرده نفت خام تاکید کرد و گفت: گواهی سپرده نفت خام تحول بزرگی بود که در می توانند کمک کننده در فروش ریالی نفت باشد، این ایزار به افرادی که به دنبال واردات هستند کمک کننده خواهد بود و قادر به استفاده از این ایزار هستند که این امر نیازمند کمک وزارت نفت است.

تحولات شگفت انگیز بازارهای کالایی در سال ۱۴۰۱

رییس سازمان بورس به تحولات ایجاد شده در بازارهای کالایی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: بیش از هزار همت ارزش معاملات بورس های کالایی بوده و در چند روز آینده به آمار دقیق تری دست پیدا می کنیم، اعداد به دست آمده بی سابقه بوده و می تواند ضمن کمک به شفافیت بازار سرمایه، یک اطمینان قابل قبولی را در نحوه فروش منصفانه شرکت ها به دست خواهیم آورد.

وی اظهار داشت: سال آینده با همین سیاست پیش خواهیم رفت و کالاهایی که قابل عرضه در بورس باشند را وارد این بازار می کنیم.

عشقی در ادامه به اجرای حاکمیت شرکتی طی سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: در رعایت حاکمیت شرکتی نقص جدی داریم و باید تمرکز جدی را در این حوزه داشته باشیم.

رییس سازمان بورس گفت: سال آینده در آموزش مدیران ناشران و نیز اجرای حاکمیت برنامه ای را خواهیم داشت که این اقدام به منظور رعایت حقوق سهامداران اقلیتی است.

واریز سودهای سنواتی به حساب ۳۰ میلیون سهامدار

وی به پرداخت سودهای نقدی از طریق سجام اشاره و اعلام کرد: این اقدام تجربه خوبی بود که به سهامداران کمک کرد در کمترین زمان به سود خود برسند.

عشقی به پرداخت سودهای سنواتی تاکید کرد و افزود: برخی از سهامداران رقمی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان یا ۹۰ میلیارد تومان سود رسوب شده از شرکت ها طلب داشتند که دریافت نکرده بودند، با توجه به چنین اتفاقی واریزی بیش از ۳۰ میلیون نفر از سهامداران در سال جاری انجام شد.

زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت

رییس سازمان بورس به زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت اشاره کرد و گفت: اکنون حدود ۶ یا ۷ شرکت یا بخشی از سود خود را واریز نکردند یا سود مدنظر را به صورت کامل پرداخت نکردند که امیدواریم تا روز سه شنبه این سودها واریز شوند.

وی گفت: باقی شرکت ها سود خود را پرداخت کردند و اکنون ما در حال پیگیری برای واریزی سود از سوی شرکت هایی هستیم که تاکنون پرداخت نکردند.

عشقی ادامه داد: با برخی از شرکت ها توافق کردیم که طی امروز یا فردا سود مدنظر را پرداخت کنند و در صورت انجام، این امکان وجود دارد که برای روز شنبه یا یکشنبه هفته آتی سود باقیمانده واریز شود.

عرضه خودرو در بورس کالا منتفی نشده است

وی به جزییات عرضه خودرو در بورس اشاره کرد و گفت: مسئله اصلی بحث خودرو این بود که طی ۲ سال گذشته قیمت کارخانه خودرو اصلاح نشده بود.

عشقی ادامه داد: همه نسبت به این موضوع واقف هستیم که به خودی خود جای خودرو در بورس نیست.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: توجه به این نکته ضروری است که نحوه قرعه‌کشی در کشور، نتیجه‌ای جز ازبین‌رفتن صنعت خودروسازی و متضرر شدن مصرف‌کنندگان نداشت و دود آن هم به چشم مصرف‌کننده می‌رفت.

عشقی اظهار داشت: خودروساز نباید خودرو را با قیمت ۲ سال گذشته به فروش برساند؛ چراکه این مساله به طور حتم محکوم به شکست خواهند بود.

وی اعلام کرد: با توجه به وجود چنین مشکلاتی و نیز به منظور خروج خودروسازان از وضعیت زیان پیشنهاد عرضه خودرو در بورس کالا را ارایه کردیم، در صورت اصلاح قیمت خودرو هیچ مخالفتی با روش‌های جدید عرضه نخواهیم داشت.

عشقی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم عرضه‌کننده را مجبور به استفاده از روشی خاص کنیم، گفت: شرکت‌ها ملزم به رعایت حقوق سهام‌داران هستند و نباید خودرو را با زیان به فروش برسانند، این موضوع مهم‌ترین چالش ما با خودروسازان بوده؛ اما سال آینده تعهدات مدیران عامل را پیگیری خواهیم کرد.

رییس سازمان بورس با تاکید بر اینکه عرضه خودرو در بورس کالا منتفی نشده است، گفت: سیاست کلی ما اجبار خودروسازان برای عرضه محصولات در بورس نیست؛ بلکه سیاست ما عدم زیان خودروسازان و رعایت صلاح سهام‌داران است.

وی ادامه داد: سازمان بورس نمی‌تواند خودروسازان را مجبور به عرضه محصولات خود در بورس کالا کند؛ اما اگر در این خصوص تعهداتی را داده باشند و به آن عمل کنند، به طور حتم برخوردی با هیئت مدیره آن شرکت صورت می‌گیرد.

عشقی اعلام کرد: سیاست کلی سازمان بورس در خصوص عرضه خودرو، عرضه محصولات خودروسازان با قیمت منطقی و فروش آن با سود منطقی است.

به گفته رییس سازمان بورس، اعضای هیئت مدیره ایران خودرو به سازمان بورس دعوت شده‌اند تا نسبت به برخی موارد پاسخگو باشند؛ اما تاکنون در این زمینه هیچ رایی صادر نشده است.

مشارکت سازمان بورس برای ارایه موارد در لایحه بودجه

وی به لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: در این زمینه کمیته‌ای با فعالان بازار مانند نهادهای مالی، کانون‌ها، اعضای اتاق بازرگانی و مجلس تشکیل شد که در این کمیته در مورد بندهای مختلف بحث و ۳۰ بند را تهیه کردیم.

عشقی اظهار داشت: این موارد را در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی و مواردی را به دولت و کمیسیون تلفیق ارایه دادیم؛ اما امسال جو خاصی در این کمیسیون حاکم بود.

رییس سازمان بورس گفت: یک سری از بحث‌ها در بودجه دیده شد؛ اما آن مواردی که مورد توجه قرار نگرفت به سمت احکام دیگری رفتند؛ اما بندهایی که مدنظر بودند تقریباً برآورده شدند.

وی ادامه داد: بحث خوراک که در مجلس پیشنهاد شد به نحوی مورد اصلاح قرار گرفت و قرار شد این موضوع در اختیار دولت باشد.

فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه با دستورالعمل مشخص

عشقی با اشاره عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: صندوق تثبیت دارای دستورالعمل مشخصی است که بر زمان ورود و نحوه خرید آن نظارت می‌شود.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: این مسایل به صورت مکتوب است که هیات عامل صندوق اجرا می‌شود و نسبت به آن پاسخگو خواهند بود.

وی با اعلام اینکه صندوق تثبیت بازار سرمایه نمی‌تواند جزییات ورود و خرید و فروش را فاش کند، گفت: با چنین اقدامی نوسان گیران می‌توانند روندی را در پیش بگیرند که اقدامات انجام شده از سوی سازمان را خنثی خواهند کرد، اما صورت‌های مالی منتشر می‌شود و از این به بعد هم منتشر خواهد شد.

عشقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه احتمال خروج از صندوق تثبیت بازار سرمایه توسط صندوق توسعه ملی وجود دارد یا خیر، افزود: وضعیت کاری بازار در بلندمدت و نیز عملکرد صندوق‌ها به‌گونه‌ای بوده که افرادی که پول وارد این صندوق‌ها کرده بودند نه‌تنها دیگر تمایلی به خروج سرمایه‌هایشان از بازار ندارند حتی می‌خواهند باز هم سرمایه‌هایی را وارد این صندوق کنند.

رییس سازمان بورس با بیان اینکه صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه برای کنترل شوک‌ها در کنار بازار هستند، اعلام کرد: امیدواریم زمان ورود به بازار کاهش پیدا کند، نقدینگی موجود در بازار به میزانی است که اگر سرمایه‌ای هم از این بازار خارج شود باز هم مشکل نقدینگی نخواهیم داشت.

پیگیری سازمان بورس برای اصلاح قانون بازار سرمایه

وی همچنین به اصلاح قانون بازار اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: اکنون این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نهایی شده است، از سال گذشته در این زمینه جلسات متعددی داشتیم و بحث و تبادل‌هایی با کانون‌ها و نهادهای مالی صورت گرفت و این طرح در دستور کار صحن مجلس قرار خواهد گرفت.

عشقی با اشاره به اینکه برخی اصلاحات در بندهای قانون تجارت داشتیم که می‌توانند کمک‌کننده در حوزه افزایش سرمایه و تقسیم سود به سرمایه‌گذاران خرد باشد، اعلام کرد: سال آینده پیگیر قانون اصلاح بازار خواهیم بود، مجلس از نظر زمانی در سال ۱۴۰۱ به بررسی کامل این طرح نرسید، اما پیگیر این موضوع هستیم.

میزان انباشت پرونده‌ها به کمترین حالت ممکن رسید

عشقی در ادامه افزود: اتفاقی که در بازار سرمایه افتاده است، عملکرد هیئت داوری بود، این هیئت همواره با چنین مشکلی مواجه بود که بررسی آن خیلی طول می‌کشید، در حالی که اکنون این آمار امسال بسیار کم شده است.

رییس سازمان بورس گفت: طبق آمار موجود بیش از ۳۵۰ پرونده مختومه شد و حدود ۳۲۰ پرونده هم جز پرونده‌های وارده بود و با توجه به تلاش‌های انجام شده مدت پیگیری پرونده‌ها به کمتر از ۱۰۰ روز رسیده است.

جبران عقب‌ماندگی بورس حتمی است

عشقی روند فعلی بازار را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: شاخص بازار سرمایه روندی طبیعی را طی می‌کند و همیشه با شیب ملایمی روند خود را در پیش می‌گرفته است.

رییس سازمان بورس افزود: روند بازار سهام در سال ۹۹ غیرمنطقی بود، اکنون با توجه به تورم و وضعیت شرکت‌ها روند بازار کاملاً منطقی است و به طور حتم عقب‌ماندگی خود را جبران خواهد کرد.

پیگیری سازمان بورس برای مطالبات سهامداران بدون هویت دهه ۵۰ و ۶۰

عشقی درباره تعیین تکلیف سهام سهام‌داران پیش از سال ۱۳۵۰ گفت: این موضوع عمدتاً درباره شرکت‌هایی است که قبل از سال ۱۳۷۰ یا ۱۳۶۰ تشکیل شدند.

رییس سازمان بورس به نامشخص بودن برخی از سهام‌داران این شرکت‌ها اشاره کرد و افزود: اکنون اطلاعات دقیق از آن‌ها در دسترس نیست، قرار است همکاران عدد و رقم دقیق تعداد سهام‌داران و ارزش دارایی‌های آنها را مشخص کنند.

وی با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد که عدد چندان قابل‌ملاحظه‌ای باشد، اظهار داشت: پس از طی شدن برخی مراحل و ارائه اسناد و مدارک، مدارک بررسی خواهند شد و پس از بررسی اعلام خواهیم کرد که چه میزان سهم میزان سهام به شخص منتقل خواهد شد.

اصلاح روند قیمت‌گذاری سیمان در سال جاری

عشقی به اصلاح روند قیمت‌گذاری سیمان در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: قیمت‌گذاری دستوری تنها یکی از ابعادی است که ناشران با آن مواجه هستند که اکنون از طریق مراجع مختلف پیگیر این موضوع هستیم.

رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: در طول چند سال گذشته به کار گیری چنین سیاستی در صنایع مختلف مانند فولاد، پتروشیمی و خودرو باعث ایجاد آسیب‌هایی شد که اکنون به دنبال به حداقل رساندن این سیاست هستیم.

وی ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار می‌تواند با استفاده از برخی ابزارها در بازار کالایی، بازار را به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده پیش ببرد.

عشقی با تاکید بر آغاز اصلاح روند قیمت‌گذاری سیمان در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد: امسال شاهد عرضه منظم سیمان بودیم در بورس کالا داشت و کمتر کسی نسبت به قیمت‌گذاری آن انتقاد داشت که با توجه به چنین اتفاقی امیدواریم بتوانیم این سیاست در کالاهای دیگر به کار ببریم.

اعمال روش‌های ساده برای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس

رییس سازمان بورس به اقدامات انجام شده برای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس تاکید کرد و افزود: به دلیل وقفه‌ای که در پذیرش این شرکت‌ها ایجاد شده بود، برخی از پذیرش انصراف دادند؛ اما اکنون با آسان‌سازی روندها بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان مانند دیجی‌کالا خواهان پذیرش در بازار سرمایه هستند.

وی اعلام کرد: برای تسهیل پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان با دولت و مسئولان ذی‌ربط در حال مذاکره هستیم تا با همکاری مشترک شفافیت لازم به وجود بیاید و عرضه آنها در بورس تسهیل بشود.

عشقی به جزئیات راه‌اندازی بورس بین‌الملل تاکید کرد و گفت: در این زمینه اختلاف نظری با دبیرخانه مناطق آزاد وجود ندارد و اداره شرکت‌های بورس در دست هیات مدیره آن‌ها قرار دارد.

رییس سازمان بورس با اشاره به اینکه به محض فراهم شدن شروط ۶گانه برای صدور مجوز تاسیس بورس مذکور، بورس بین‌الملل تاسیس خواهد شد، اعلام کرد: این موضوع در شورای عالی بورس و کمیسیون تخصصی مطرح است و اگر لیست سهامداران و شروط لازم مشخص بشود، مانعی در این موضوع وجود نخواهد داشت.

طرح فروش نفت در دولت قبل در حد طرح رسانه‌ای باقی ماند

وی به وجود تفاوت در گواهی سپرده نفت خام با طرح فروش نفت در دولت قبل اشاره کرد و افزود: گواهی سپرده نفت یک دارایی است که به‌ازای آن واردکنندگان و فعالان اقتصادی قادر به دریافت نفت و میعانات گازی از انبارهای شرکت ملی نفت هستند.

به گفته عشقی، به طرح دولت قبل که یک گواهی کاغذی بود ایراداتی وارد شد و صرفاً در حد یک طرح رسانه‌ای باقی ماند.

ورود پالایشگاه ستاره خلیج فارس و شازند به بورس در آینده

رییس سازمان بورس با بیان اینکه عمده شرکت‌هایی که در آستانه ورود به بازار قرار داشتند را پذیرش کردیم و تعداد کمی پذیرش نشده باقی مانده است، اظهار داشت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس از نظر ابعادی، شرکت بزرگی محسوب می‌شود که هنوز به بازار سرمایه ورود نکرده، پالایشگاه شازند نیز هنوز وارد بورس نشده است و در آینده این ۲ شرکت عرضه خواهند شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.