تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 فروردین 1404 - 9:02
کد خبر : 24425

توسعه سامانه هشدار سیل و خرید تجهیزات راداری؛ ۲ دستاورد سازمان هواشناسی در سال ۱۴۰۳

توسعه سامانه هشدار سیل و خرید تجهیزات راداری؛ ۲ دستاورد سازمان هواشناسی در سال ۱۴۰۳
رئیس سازمان هواشناسی کشور، توسعه سامانه هشدار سیلاب و خرید تجهیزات رادارهای هواشناسی را ۲ دستاورد اصلی این سازمان در سال ۱۴۰۳ برشمرد.

سحر تاج‌بخش مسلمان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به برخی دستاوردهای سازمان هواشناسی در سال ۱۴۰۳، افزود: در سالی که گذشت، سامانه‌های هشدار سیل در بیش از سه‌هزار نقطه کشور توسعه یافت.

وی گفت: تحقق این مهم کمک بسیار خوبی به کارشناسان پیش بین سازمان هواشناسی به‌منظور صدور هشدارهای سیلاب در سرتاسر کشور خواهد داشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به خرید تجهیزات رادارهای هواشناسی، تصریح کرد: در برنامه داریم تا دو دستگاه از این رادارها را در نیمه شرقی کشور نصب کنیم، چرا که هیچ راداری در این مناطق وجود نداشت.

تاب‌آوری پایین کشور در مواجهه با تغییر اقلیم

وی در ادامه با اشاره به پدیده تغییر اقلیم، بیان‌داشت: با توجه به پیامدهای تغییر اقلیم، زیرساخت های فرسوده کشور و همچنین تغییر کاربری‌های وسیعی که اتفاق افتاده، کشورمان در مواجهه با بحران‌های جوی و اقلیمی تاب‌آوری بسیار پایینی دارد؛ بر این اساس در مواجهه با هر پدیده اقلیمی می‌تواند در شرایط بحرانی قرار بگیرد.

تاج‌بخش تاکید کرد: در این شرایط، ضروری است دستگاه‌هایی که مسئولیت‌های آمادگی و امداد و نجات بر عهده دارند، همواره پای کار بوده و در آمادگی کامل باشند، زیرا تجربه نشان داده در برخی مناطق حتی یک بارش در حد ۱۰ میلی‌متر هم می‌تواند منجر به بروز سیلاب، خسارات و تلفات شود.

توسعه سامانه هشدار سیل و خرید تجهیزات راداری؛ ۲ دستاورد سازمان هواشناسی در سال ۱۴۰۳

داخلی‌سازی تجهیزات

وی درخصوص تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان و لزوم داخلی‌سازی تجهیزات، گفت: به این‌منظور از سال ۹۸ به همراه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موافقتنامه سه‌جانبه‌ای را امضا کردیم؛ به‌طوری که معاونت علمی تامین‌کننده منابع مالی است، شرکت‌های دانش بنیان مجری پروژه هستند و سازمان هواشناسی نیز به عنوان بهره‌بردار و ارائه‌دهنده کمک‌ها و خدمات فنی حضور داشته و به مجری کمک می‌کند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان‌کرد: هم‌اکنون داخلی‌سازی برخی تجهیزات رادار، ابزارهای فرودگاهی و سامانه‌های هشدار گرد و خاک در دست انجام است که بعضا به پیشرفت‌های خوبی نیز نائل شده است.

هوش مصنوعی در هواشناسی

وی همچنین درباره به‌کارگیری هوش مصنوعی در هواشناسی، اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت‌های در اختیار، اکنون ابزارهای مختلفی را به‌ویژه برای سامانه‌های هشدار سیل (که یکی از مهمترین تکالیف ماست) راه‌اندازی کردیم که یکی از آنها مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی است تا به این ترتیب بتوانیم پیش‌بینی های سیلاب را به صورت بهینه صادر کنیم.

تاج بخش خاطرنشان‌کرد: در سایر ابزارهای مورد استفاده نیز حرکت به سمت استفاده از هوش مصنوعی آغاز شده است.

اطلس انرژی‌های پاک آماده شد

وی گفت:‌ در راستای همکاری با سازمان جهانی هواشناسی، در موضوع اطلس انرژی‌های پاک چند کشور انتخاب شدند که جمهوری اسلامی ایران برای «اطلس تابش» انتخاب شد و مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی مسئولیت این کار را بر عهده گرفت.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون این اطلس آماده شده و نقشه‌ها بر اساس اطلاعات بازتحلیل تولید شده است.

وی بیان‌داشت: اکثر مناطق ایران قابلیت تابشی بالایی برای تولید برق پاک از انرژی خورشید دارند که استخراج این پتانسیل بر اساس تولید اطلس تابش کشور با همکاری WMO در دستور کار است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه‌داد: آلودگی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی در بخش تولید انرژی یکی از چالش‌های مهم این روزهای کلانشهر های ایران است که با استفاده از انرژی پاک می توان این شرایط را مدیریت کرد.

تاج‌بخش مسلمان افزود: استفاده از انرژی های پاک برای تولید برق یکی از توصیه های اجرایی هیات بین دولتی تغییر اقلیم برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ای است که تلاش می کنیم با تولید اطلس تابش کشور راه را برای گام های اجرایی بعدی در این زمینه هموارتر کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هلدینگ ساختمانی کاط کابینت کاط هلدینگ ساختمانی کاط

فرهنگی

ورزشی

مکان های دیدنی