تاریخ انتشار : دوشنبه 26 آبان 1404 - 7:51
کد خبر : 29601

بازنگری اساسی در سیاست‌ها در صورت تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام

بازنگری اساسی در سیاست‌ها در صورت تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام
معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه گفت: امیدواریم عقلانیت به خرج دهند و قطعنامه را رسمی مطرح نکنند اما اگر این را انجام دادند ایران هم بازنگری اساسی در سیاست خود خواهد داشت.

به گزارش نسیم صبا ازپایگاه اطلاع‌رسانی دولت، کاظم غریب‌آبادی در حاشیه کنفرانس بین‌المللی «حقوق بین الملل تحت تهاجم، تجاوز و دفاع» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صحبت از حقوق بشر و بین‌الملل دیگر جایگاهی ندارد چراکه کشورها به آن پایبند نیستند.

وی با بیان اینکه پیش از این، مقامات غربی در صحبت از حقوق بین‌الملل و حقوق احتیاط می‌کردند، ادامه داد: الان مقامات غربی آن را بی‌مهابا نقض می‌کنند. کشورهایی که مستقل هستند باید به خود آیند و سازمان‌های بین‌المللی مسئولیت خود را ایفا کنند. این رویه بر مسئولیت‌های سازمان‌های بین‌المللی اثر می‌گذارد چراکه این قدرت‌ها آنجا نفوذ دارند.
این‌گونه نیست که هر اقدامی کنند و مصون باشند. جوامع مستقل و افکار عمومی وجود دارد و این کشورها باید به خاطر اعمال‌شان به چالش کشیده شوند.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره نشست شورای حکام و احتمال تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران، خاطر نشان کرد: سه کشور اروپایی با اقدامی که در نیویورک و شورای امنیت انجام دادند خود را از حوزه گفت‌وگو و دیپلماسی با ایران حدف کردند. البته انجا هم توفیقی نداشتند، قاطبه جامعه بین‌المللی از این اقدام آنها درباره اسنپ‌بک حمایت نکردند.

غریب‌آبادی افزود: در شورای امنیت ۶ کشور یا به این امر رأی ندادند و یا رأی ممتنع دادند، دو کشور عضو دائم نیز مخالف آن بودند. حال این اقدام را می‌خواهند در وین پیگیری کنند. ایران حسن نیت نشان داد و تعاملات خود را درباره تاسیسات مورد حمله واقع نشده با آژانس ادامه داد. دیگر چه فشاری می‌خواهند علیه ایران وارد کنند؟، دنبال چه هستند؟، به جای پاسخگویی می‌خواهند فشار دیگری وارد کنند؟.

وی افزود: البته علتش آن است که اسنپ‌بک آنطور که انتظار داشتند تاثیر بر ایران نداشته و آثار اندکی داشته است‌. آثار منفی آن در داخل کنترل شد و در حوزه بین‌الملل انشقاق در وجه مثبت ایجاد کردیم. آنها دنبال فشار دیگری هستند. این امر به ما ثابت می‌کند که این کشورها کاری با حسن نیت و تعامل و همکاری ایران با مجامع بین‌المللی ندارند و نمی‌خواهند خود را درقبال تجاوزات پاسخگو کنند.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه تاکید کرد: شرایط ما بعد این قطع‌نامه متفاوت خواهد بود. اگر آنها اهتمامی بر تعامل ندارند ایران طبیعتا بازنگری اساسی در این امر خواهد کرد که محدود به تعامل با آژانس نخواهد بود. چراکه بعد از اسنپ‌بک، تفاهم قاهره کنار رفت و ایران باید بررسی مجدد در سیاست‌های خود در حوزه تعامل با آژانس و مسائل مربوط با معاهده عدم اشاعه انجام دهد.

وی ادامه داد: امیدواریم عقلانیت به خرج دهند و قطعنامه را رسمی مطرح نکنند اما اگر این را انجام دادند ایران هم بازنگری اساسی در سیاست خود خواهد داشت؛ نه به خاطر این که این قطعنامه آثار مهم بر ایران خواهد داشت، که کوچک ترین اثری در اعمال و در حوزه فشار بر ایران نخواهد داشت، اما از جنبه پیام آن این امر را عرض می‌کنم. پیام آن این است و نشان می‌دهد که همکاری برای آنها مهم نیست و ایران محق است سیاست‌های خود درباره تعامل با سازمان‌های بین‌المللی و تعهدات بین‌المللی را بازنگری کند.

غریب‌آبادی در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر آزمایش بمب اتم در آن کشور، توضیح داد: آمریکا اولین کشوری بود که سلاح اتمی را علیه مردم دنیا در ژاپن به کار برد و الان بیشترین آمار کلاهک هسته‌ای را دارد. آمریکا درحالی سایر کشورها را به استفاده از سلاح هسته‌ای تهدید می‌کند، دیگر صلاحیت ندارد که دنبال اجرای تعهدات سایر کشورها در حوزه معاهده عدم اشاعه باشد. ابتدا باید برخی کشورها که عضو رژیم عدم اشاعه نیستند مجبور و وادار به عضویت در ام‌پی‌تی شوند و کشورهایی مثل آمریکا، فرانسه و انگلیس که سلاح هسته ای دارند باید طبق ماده ۶ ام‌پی‌تی مجبور و وادار شوند دنبال خلع سلاح هسته‌ای بروند.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه اقدامات انجام شده برای اجرای حقوق بین‌الملل را اقداماتی غیر اساسی توصیف کرد و افزود: آمریکا معاهده منع آزمایش سلاح هسته‌ای را امضا کرده اما به آن نپیوسته است. الان این افزایش کلاهک هسته‌ای برای چه است؟. چهار، پنج سلاح برای نابودی کل دنیا کافی است. این‌ها دیگر می‌خواهند به دنبال چه بروند؟. اظهارات رئیس جمهور آمریکا مسئولیت حقوقی آمریکا را در این تجاوز علیه ایران نشان می‌دهد.

وی در عین حال تاکید کرد: البته آمریکا مسئولیت داشت چون مداخله مستقیم به تاسیسات هسته‌ای اتمی ایران داشت اما الان مسئولیت هدایت و مدیریت تجاوزهای رژیم صهیونیستی به ایران را پذیرفته است. لذا ما در این زمینه سندی را در سازمان ملل و شورای امنیت به ثبت رساندیم. همکاران حقوقی ما دنبال برسی راهکار‌های لازم برای اقدامات حقوقی علیه آمریکا هستند. نباید کشوری تجاوز کند، به تجاوز خود افتخار کند، آن را تبلیغ کند و مسئولیت آن را بپذیرد و قسر در رود. ما از ابزارهای حقوقی و سیاسی و دیپلماتیک استفاده می‌کنیم تا رژیم صهیونیستی را پاسخگو کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.