تاریخ انتشار : شنبه 14 مرداد 1402 - 5:53
کد خبر : 11303

ایستادگی بانک مرکزی مقابل رانت، فساد و صرافان متخلف، ارزشمند است

ایستادگی بانک مرکزی مقابل رانت، فساد و صرافان متخلف، ارزشمند است
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز گفت: بانک مرکزی مسیر بزرگ و ارزشمندی را آغاز کرده، چراکه تغییر ساختار و ایستادن مقابل رانت و فساد و همچنین برخورد با صرافی های غیرمجاز و متخلف به هیچ عنوان ساده نیست و جدیت، زمان و اراده کافی نیاز دارد.

مسعود بنابیان، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز در خصوص تاثیر صرافی‌های غیرمجاز و متخلف در بحران‌های ارزی به خبرنگار ایرنا گفت: برای برخورد با صرافی‌های غیرمجاز و متخلف که شاید برخی از آنها مجوز هم داشته باشند و با این وجود به ضوابط و قوانین بانک مرکزی عمل نمی‌کنند، باید فضای اقتصادی و ارزی کشور را شفاف کرد. این صرافی‌های غیرمجاز گویا به آشفته کردن بازار ارز علاقه دارند تا مردم به بازار هجوم برده و آنها نیز در این آشفته بازار به اهداف خود برسند.

وی با تایید برخورد بانک مرکزی و نهادهای قضایی با صرافی‌های متخلف و غیرمجاز ادامه داد: یکی از عواملی که باعث جولان دلالان و صرافی‌های متخلف در بازار ارز می‌شود، چند نرخی بودن قیمت ارز است که باید فکری به حال آن کرد. بانک مرکزی مدتهاست با اجرای سیاست‌های تثبیت و راهکارهای مختلف توانسته ثبات نسبی و آرامش مطلوبی را در بازار ارز برقرار کند، اما چند نرخی بودن قیمت ارز، دست این افراد متخلف را برای سوءاستفاده از نیاز فعالان اقتصادی و متقاضیان عادی ارز باز می‌گذارد.

عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: بانک مرکزی باید با مدیریت وضعیت کنونی، فضای رانت و تخلف را برای صرافی‌های غیرمجاز محدود کند و با جدیت و نظارت قاطع در برابر فساد بایستد. این موضوع حتی ممکن است به کانون صرافان هم کشیده شده و شاید رانت و تخلف در این سیستم هم وجود داشته باشد. در نتیجه معتقدم تک نرخی شدن قیمت ارز و نظارت بانک مرکزی بر عملکرد صرافان می تواند تا حد زیادی تثبیت و آرامش را در حوزه ارزی کشور ایجاد کرده و جلوی هرگونه فساد و رانت را بگیرد.

بنابیان با تاکید بر لزوم حمایت بیشتر بانک مرکزی از فعالان اقتصادی به ویژه صادرکنندگان که می‌توانند در ارزآوری نقش بسزایی داشته باشند، گفت: بی‌تردید حمایت از تجار و بازرگانان به ویژه فعالان اقتصادی خصوصی در حوزه واردات و صادرات غیرنفتی، می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. در غیر اینصورت همان صرافی‌های غیرمجاز و متخلف وارد میدان می شوند و با تامین ارز به انواع مختلف با قیمت‌های دلخواه، بازار را بر هم می‌زنند. در مجموع با از بین بردن صف ارز، می‌توان جلوی رانت و دلال بازی را گرفت که در این خصوص بانک مرکزی توانسته اقدامات خوبی انجام دهد، اما هنوز کافی نیست و باید ادامه یابد.

این فعال اقتصادی خاطر نشان کرد: بانک مرکزی مسیر بزرگ و ارزشمندی را آغاز کرده، چرا که تغییر ساختار و ایستادن مقابل رانت و فساد و همچنین برخورد با صرافی های غیرمجاز و متخلف به هیچ عنوان ساده نیست و جدیت، زمان و اراده کافی نیاز دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هلدینگ ساختمانی کاط شرکت مخابرات استان کرمان کابینت کاط هلدینگ ساختمانی کاط

فرهنگی

ورزشی

مکان های دیدنی