رئیس جمهور در جلسه بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان، با بیان اینکه در منطقه سیستان و بلوچستان فرصت ها و منابع زیادی وجود دارد و با تغییر نگاه و ذهن خود باید منطقه،استان و کشور را بسازیم،گفت: چرا باید بپذیریم که ۶۰ درصد مردم استان کمیته امدادی باشند.

به گزارش نسیم صبا از ایرنا، «مسعود پزشکیان» که به منظور انجام سفری دو روزه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، شامگاه جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ در جلسه «بررسی مسائل شمال استان» در شهرستان زابل، گفت: شما می توانید با همکاری و انسجام و کمک یکدیگر تغییرات بزرگی ایجاد کنید و مشکلات را رفع کنید، اگر اختلافات را کنار بگذاریم و با هم همکاری کنیم، می توانیم چهره منطقه، استان خود و همه کشور را دگرگون کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه تجربه کاری و مدریت خود را از زابل یاد گرفتم، گفت: اینجا فهمیدم که چطور می‌شود مدیریت کرد. اینجا یاد گرفتم که سختی‌ها سر راه انسان قرار می‌گیرد و باید برای آنها برنامه داشته باشی. اینکه امروز در این پست و جایگاه هستم به برکت درسی است که از زابل و سیستان و بلوچستان یاد گرفتم. با مردم سخت‌کوش، مهربان و صمیمی زابل، تجارب بسیاری را آموختم.

پزشکیان افزود: مردم اینجا بسیار خونگرم هستند و این مهربانی آنان هیچگاه از یاد انسان نمی‌رود. در روستای ده کلوخی و در زمان قبل از انقلاب، با کمک مردم مسجد ساختیم، مردم با سختی‌ زندگی می‌کردند اما بسیار مهمان‌نواز بودند.

وی ادامه داد: اینجا در سختی زندگی می‌کنید اما اگر نگاه خود را تغییر دهید می توانید بر همه مشکلات فائق آیید. همه مشکلات اینجا راه حل دارد، ما به شما اختیار می‌دهیم که مشکلات را حل کنید. فرصت‌های بسیاری در استان وجود دارد، اگر دست به دست هم دهیم و اختلافات را حذف کنیم، اگر بپذیریم همه کسانی که در اینجا زندگی می‌کنند، برای آبادی این سرزمین تلاش می‌کنند، موفق خواهیم شد.

رئیس جمهور تاکید کرد: در زمان صدر اسلام، برده آفریقایی و رئیس قبیله در کنار رسول خدا می‌نشستند و معلوم نبود چه کسی رسول خداست، چه کسی برده و چه کسی خلیفه است. آیا ما اینگونه هستیم؟ اگر اینطور بشویم آیا مملکت آباد می‌شود یا خیر؟ مردم فکر نکنید من کسی هستم، همه شما کسی هستید، هر کس متقی‌تر است برتر است، تقوا یعنی حرکت بدون خطا، کسی که متقی‌تر است، برتر است.

پزشکیان با اشاره به بخشی از بیانات امیرالمومنین (ع) اظهار داشت: کسی که متقی است سوار اسب رامی است که می‌تواند به مقصد برسد، برتری با کسی است که بدون خطا عمل می‌کند در آموزش، در مدیریت، در سیاست و در همه امور.

وی افزود: می‌توانیم با استفاده از نیروها و توانمندی‌های همه مردم این آب و خاک، موفق شویم. حق با کسی است که کمک می‌کند. پتانسیل و توان این استان استثنایی است، رهبر انقلاب از ده‌ها سال پیش تاکید کرده‌اند که این استان را ببینید، اما ما آنگونه که باید ندیدیم و توجه نکردیم. شما هم توجه نکردید، اگر ببینید دیگر نخواهند گفت که ۶۰ درصد این مردم عضو کمیته امداد هستند، نباید این را بپذیریم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید دست به دست هم دهیم و چهره شهر، استان و کشور را دگرگون کنیم، تصریح کرد: باید باور کنیم، آن وقت است که می‌توانیم به هدف خود برسیم. افغانستانی‌ها و پاکستانی ها برادران ما هستند، مسلمان با مسلمان برادر است، دشمن نیست. رسول خدا وقتی مکه را فتح کرد، همه سران کفر تسلیم شدند، رسول الله فرمودند، همه مسلمانان برادرند، نگفت تازه مسلمان شده است. اگر مسلمان هستیم و سنت رسول و کتاب خدا را قبول داریم، همه با هم برادریم. به هم کمک کنیم هم آن طرف (افغانستان) آباد شود و هم این طرف. همه منتفع شوند و همه برنده شوند، اگر نگاه خود را اصلاح کنیم همه مسلمانان به عزت می‌رسند.

وی با تاکید بر اینکه باید به همسایگان به چشم برادران خود نگاه کنیم نه رقبا، افزود: ما هم هر کاری از دستمان برآید در دولت انجام خواهیم داد که این روند اصلاح شود.

پزشکیان خطاب به مردم سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: هر کاری از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد اما شما باید فقط به خدا دل ببندید، به ما دل نبندید.

وی خاطرنشان کرد: حضرت علی به پنج هدف توصیه می‌کند؛ نخست، غیر از خدا کسی را به رجا نگیرید، دوم، اگر هم می‌ترسید از گناه خود بترسید، سوم، اگر چیزی را نمی‌دانید آنرا یاد بگیرید، نباید خجالت بکشید اگر بلد نیستید بروید و یاد بگیرید. نباید تصور کنم چون رئیس جمهورم، یا استاندارم همه چیز می‌دانم، اینکه ندانیم تا کجا می‌دانیم و تا کجا باید حرف بزنیم، دلیل بر جهالت انسان است.

پزشکیان تاکید کرد: علم پیشرفت کرده است و بپذیریم که باید از کارشناسان یاد بگیریم و به یکدیگر کمک کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: حضرت علی (ع) در پنجمین توصیه خود می‌فرمایند که صبر کنید، صبر در ارتباط با ایمان مانند سر است و بدن. خیری در بدن نیست اگر سر نباشد، خیری در ایمان نیست اگر صبر نباشد. البته صبر تحمل بر فقر و ظلم جایز نیست.

وی افزود: ایمان چهار پایه دارد، صبر، یقین، عدل و جهاد. صبر هم چهار اصل دارد، شوق و شفق و زهد یعنی با تمام وجود خود به سمت هدف حرکت کنید.

رئیس جمهور تاکید کرد: صبر یعنی باید با تمام وجود تلاش کنید تا مشکل را حل کنید، تقاضا داریم که نخست، وفاق، وحدت و انسجام را حفظ کنید، دست از دعوا و اختلافات داخلی بردارید. دوم، با مسلمانان و همسایگان وحدت و وفاق کنید و دست از اختلافات برداریم، سوم، بر مزیت‌های خود و همسایگان اراده کنید تا با هم داد و ستد و همکاری کنیم.

پزشکیان با اشاره به اینکه دولت در مدتی کوتاه دو بار به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، افزود: هر کاری از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد که روند گرفتاری در این منطقه از بین برود. به دنبال اجرای دستور خدا و پیاده سازی اهداف مسلمانان هستیم نه اینکه شعار بدهیم و می‌خواهیم مملکت را به صراطی برسانیم که حمید است و عزیز.