به گزارش نسیم صبا:نبود یا کمبود فرهنگ ترافیک در جامعه، همیشه میتواند به بروز تخلفات رانندگان منجر شود و تکرار این تخلفات نیز میتواند امنیت عبور و مرور شهروندان را مورد تهدید قرار دهد.
پلیس نمی تواند به تنهایی هم مجری قانون و هم به وجود آورنده فرهنگ در جامعه باشد .
در واقع نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی دخیل در امر آموزش و ترویج فرهنگ هستند که باید به صورتی هدفمند جامعه را بسوی یک فرهنگ ترافیکی سالم هدایت کنند.
خانواده به عنوان مهمترین نهاد در زمینه هدایت جامعه به سمت ایجاد یک فرهنگ صحیح رانندگی نقش ایفا می کند.
نقش والدین در آموزش کودکان در خصوص این تغییر و فرهنگ سازی، بسیار اساسی و مهم است زیرا هر انسانی با صفات و ویژگیهای خاص و بالقوه به دنیا آمده و به مرور تحت تاثیر محیط اجتماعی، به جذب و پذیرش صفات دیگر میپردازد.
کودکان رفتارهای کلامی و غیرکلامی بزرگسالان و والدین خود را مد نظر قرار میدهند و در ذهن خود شروع به سرمشقسازی از آنها می کنند و در رفتار و آموختههای خود آنها را به نمایش میگذارند.
کودکان تا سن ۸ سالگی، رفتارهای بد و خوب بزرگسالان مخصوصا والدین خود را کسب و آنها را در ذهن ضبط نموده و در واکنشهای مختلف اجتماعی، از خود به نمایش خواهند گذاشت.
بنابر این پدران و مادران قانونمند با رعایت قوانین و مقررات و در عمل با رعایت آداب اجنماعی موجود، می توانند سرمشق مناسبی بخصوص در عرصه ترافیک برای فرزندان خود شوند.
نقش والدین در فرهنگ سازی ترافیک را باید بی نظیر توصیف کرد .
والدین باید کاری کنند مقررات راهنمایی و رانندگی مزایای رعایت آنها در ذهن فرزندانشان نقش بسته و ملکه رفتار آنها شود.
به اهتمام اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان کرمان