به گزارش نسیم صبا از مهر، نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه با محوریت معرفی دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانش بنیان مورد حمایت این سازمان از پنجم اردیبهشت در هتل ارم تهران آغاز به کار کرده و پذیرای بازدیدکنندگان است.
حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ظهر شنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران استان البرز از این نمایشگاه در جمع اصحاب رسانه بر شفاف سازی موقوفات در اختیار سازمان و اقداماتی که در آنها انجام میشود تاکید کرد و گفت: مردم باید بدانند در این موقوفات چه اتفاقی میافتد.
وی مولدسازی را یکی از مواردی که در گزارههای مأموریتهای این سازمان است برشمرد و بیان کرد: ما در بحث مولد سازی میتوانیم به سراغ ساختمان سازی یا حتی احداث مراکز تجاری و پاساژ هم برویم اما علاوه بر این موارد باید درصدی از این مولدسازی ها به علم و دانش و پیشرفت کشور تعلق گیرد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: صد درصد یا سهم اقلی از شرکتهای حاضر در این نمایشگاه وقف هستند اما اکثر سهام برخی از آنها متعلق به دانش بنیانها و سهام اقل متعلق به اوقاف است. در واقع این مجموعهها طرحی را ارائه دادهاند که پس از برگزاری جلسات متعدد و بررسی در کمیسیون بهره وری تصمیم گیری ها انجام شده است.
حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: سهام بسیاری از این شرکتها مانند شرکتهای نفتی و پزشکی پس از مساعدت سازمان اوقاف و تجاری سازی خوبی که اتفاق افتاده است قیمت دار شدهاند. وقف، بودجه دولتی و منابع عمومی دولت یا بانک و عوارض نیست، هر موقوفه شخصیت حقوقی مستقل یا تولیت دارد و اصطلاحاً موقوفه غیر متصرفی نامیده میشود. برخی هم که فاقد تولیت هستند در اختیار سازمان اوقاف قرار دارند.
وی حفظ این موقوفات، افزایش منافع یا مولدسازی و اجرای نیت را سه گزاره سازمان اوقاف عنوان و مطرح کرد: طی سال گذشته ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت کردیم که به نظر قدرت خوبی است. در زمینه مولدسازی یک نمونه از دانش بنیانها را نمایش دادیم و در حال توسعه آن هستیم که به امید خدا سال آینده اخبار توسعه آن به سمع و نظر مردم میرسد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این مجموعه در زمینه ثبت، کاداستر و GIS اذعان کرد: طی دو سال اخیر دو و نیم برابر عمر وقف، موفق به ثبت با سند برابر شدهایم و مفهوم آن این است که سند موقوفات را تک برگی و کاداستر اخذ کردهایم و GIS نیز انجام میشود.
حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: در صورت تکمیل و توسعه این روند ثبت دعاوی در سامانههای سازمان اسناد و املاک به شدت فروکش میکند زیرا در برخی موارد مشاهده میشود که فرد ملکی را خریداری کرده اما پس از استعلام متوجه موقوفه بودن آن میشود، بنابراین کاهش دعاوی از همان مراحل اولیه حتمی است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه با اشاره به اذعان سازمان ثبت و قوه قضائیه به کاهش اختلافهای این چنینی به بیش از ۷۰ درصد اظهار کرد: تلاش میکنیم تا انتهای سال جاری تمام اسناد را تک برگی و کاداستر کنیم، البته حدنگاری آنها چند سال طول میکشد اما این کار را انجام میدهیم.
وی با تاکید بر اهمیت اهداف دنبال شده در زمینه خدمات درمانی مطرح کرد: موقوفات متعدد و متکثری به نیت درمان داریم و تصمیم گرفتیم تولید تجهیزات پزشکی ارزان قیمت که پیش از این وارداتی بودهاند را در دستور کار قرار دهیم و بدین ترتیب علاوه بر خودکفایی، صرفه جویی ارزی خوبی را در کشور رقم بزنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به پیشرفتهای خوبی که در زمینه درمان سرطان کسب شده عنوان کرد: در حال پیگیری الکترو کروموتراپی یا جریان ام آر ان ای هستیم زیرا پزشکی آینده در این لبهها در حال حرکت است. تلاش میکنیم ماژول های درمان را کاهش دهیم تا هزینهها کاهش یابد و در حد توان مردم باشد.
حجت الاسلام خاموشی با اشاره به بومی سازی جریان سنج مطرح کرد: واردات دامهای مولد اصیل هزینه سنگینی را به دولت تحمیل میکند که شرکتهای دانش بنیان با انتقال جنین دام سنگین، در داخل کشور اقدام به تولید دام میکنند و هزینهها را کاهش میدهند.