وزیر جهاد کشاورزی گفت: طی مذاکراتی که بین روسای کشاورزی ایران و برزیل انجام شد قرار است به زودی حجم صادرات خاویار، خشکبار، کیوی، انار و سیب از ایران به برزیل افزایش یابد.

به گزارش نسیم صبا ازمهر، روز دوشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۴ نشست خبری وزیر جهاد کشاورزی در خصوص دستاوردهای سفر بریکس و حضور جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس در محل این وزارتخانه برگزار شد.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در این نشست گفت: گروه بریکس حدود ۵۰ درصد جمعیت جهان و یک سوم اقتصاد جهان را در اختیار دارد.

وی افزود: حجم مبادلات حوزه کشاورزی این گروه حدود ۱۶۰ میلیارد دلار است که سهم ایران در این مبادلات ۱۳ میلیارد دلار است که بیشتر حجم مبادلات ما ۷ میلیارد دلار با برزیل است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بیشتر حجم مبادلات ایران و برزیل مربوط به واردات ایران بوده که با مذاکراتی که در این سفر انجام شد به زودی خاویار، کیوی، سیب و خشکبار از مبدا ایران به مقصد برزیل افزایش می‌یابد.

این مقام عالی وزارت با اشاره به سایر مذاکرات انجام شده به برقراری پروازهای مستقیم و همکاری بنادر اشاره کرد و تصریح کرد: نشست‌های متعددی برگزار شد تا همکاری‌های اقتصادی دو کشور گسترده‌تر شود.

نوری قزلجه در ادامه به موضوع واردات گوشت از برزیل اشاره کرد و اظهار کرد: بخشی از واردات گوشت مورد نیاز ما از بریل است که امیدواریم با خودکفایی احتمالاً حجم واردات کشور کاهش پیدا کند.

وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌هایی که ایران در برزیل ایجاد کرده در تولید گوشت، برند گوشت حلال با جدیت در حال پیگیری است.

وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: استفاده بهینه از این ظرفیت ما را به سوی صادرات گوشت سوق می‌دهد.

وی به نهاده‌های تولید اشاره کرد و گفت: بخشی دیگر از مراودات ما مربوط به نهاده‌های تولید مثل سویا، روغن و… احتمالاً ادامه خواهد داشت.

وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: زمینه‌های خوبی در زمینه گاوداری و مرغداری در کشور وجود دارد که ما را جز چند کشور نخست جهان قرار داده است و می‌توانیم در این حوزه هم صادرات دام و طیور داشته باشیم.

این مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع تولید گندم کشور در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: ۲۶ درصد میزان بارش کشور در حال حاضر نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته و این موضوع در کنار کاهش ذخایر آب سدها است که پیش بینی می‌شود تولید گندم حدود ۲۰ درصد کاهش یابد.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان عنوان کرد: برای تأمین بخشی از نیازمندی کشور به گندم نزدیک ترین تأمین کننده این محصول برای ما اعضای بریکس هستند.