به گزارش نسیم صبا:امیر عباس شهدادی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این کسوف (خورشیدگرفتگی) فردا به صورت سراسری در تمام نقاط کشور قابل رویت خواهد بود، افزود: خورشیدگرفتگی سراسری فردا از ساعت ۱۴ در شهر کرمان آغاز و رویت میشود و حوالی ساعت ۱۴: ۱۵ به اوج خود خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه خورشیدگرفتگی در شهر کرمان ساعت ۱۶:۳۰ پایان مییابد و دیگر از این زمان به بعد قابل رویت نخواهد بود ادامه داد: در هر شهری متناسب با موقعیتی که دارد، شروع گرفت، اوجگرفت، پایانگرفت و میزان گرفت متفاوت خواهد بود.
مدیر انجمن نجوم استان کرمان با اشاره به اینکه تفاوت رویت خورشیدگرفتگی در این استان با سایر مناطق کشور در حد چند درصدی خواهد بود که آن هم زیاد محسوس نیست، گفت: بهترین مکان برای دیدن خورشیدگرفتگی در ایران حوالی بجنورد در استان خراسان شمالی اعلام شده است.
جزییات کسوف سوم آبان
۴۹ درصد خورشیدگرفتگی سوم آبان در کرمان قابل رویت است
شهدادی گفت: زمانی خورشید گرفتگی یا کسوف اتفاق میافتد که زمین، ماه و خورشید به ترتیب در یک خط راست قرار گیرند و سایه ماه بر بخشی از زمین بیافتد که در نتیجه از دید قسمتهایی از کره زمین، قرص ماه روی قسمتی از قرص خورشید را بپوشاند.
وی با اشاره به اینکه از کل این خورشید گرفتگی چهار ساعته ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه آن در ایران قابل رویت است، تاکید کرد: کمترین گرفت این خورشید گرفتگی در شهر پسابندر استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.
شهدادی با اشاره به اینکه این کسوف در آفریقا، اروپا، خاورمیانه و بخشی از هند رخ میدهد، ادامه داد: حوالی روسیه و آسیای شرقی این خورشید گرفتگی دیده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه این گونه خورشید گرفتگی از چرخه ساروس ۱۲۴ است و هر ۱۸ سال و ۱۴ روز یک بار در جهان اتفاق می افتد، گفت: ساروس در اخترشناسی به دورهای گفته میشود که برای پیشگویی زمان خورشیدگرفتگی و ماهگرفتگی استفاده میشود.
مدیر انجمن نجوم استان کرمان با تاکید بر اینکه هر سال در سراسر جهان بین ۲ تا پنج خورشیدگرفتگی اتفاق می افتد، تصریح کرد: تا سال بعد خورشید گرفتگی نخواهیم داشت و خورشید گرفتگی بعدی که در ایران قابل رویت است ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ خواهد بود که آن هم از نوع جزیی است.
وی با اشاره به اینکه خورشید گرفتگی به طور کلی به حالت جزیی، حلقوی و کامل اتفاق میافتد اظهارداشت: خورشید گرفتگی سوم آبان از نوع جزیی است.
تماشا با چشم غیرمسلح خطرناک است
۴۹ درصد خورشیدگرفتگی سوم آبان در کرمان قابل رویت است
وی همچنین با اشاره به اینکه این خوررشید گرفتگی با چشمان غیرمسلح قابل رویت است، گفت: البته شهروندان به هیچ عنوان با چشم غیر مسلح، کسوف(خورشید گرفتگی) را رصد نکنند زیرا تماشای مستقیم این خورشیدگرفتگی خطرناک است.
شهدادی ادامه داد: همچنین برای عکاسی از این پدیده خورشید گرفتگی باید حتما از فیلترهای مخصوص استفاده کرد و بدون فیلتر ویژه نیز میتوان با فیلتر جوشکاری با شماره ۱۴ عکاسی را انجام داد در غیر این صورت به دوربین آسیب جدی وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه روشهای دیگری هم برای رویت کسوف وجود دارد تصریح کرد: افرادی که تجهیزات لازم را ندارند می توانند از روش انداختن نور خورشید به کمک آینه بر روی دیوار یا اتاق تاریک استفاده کنند.
مدیر انجمن نجوم استان کرمان تاکید کرد: روشهایی مثل استفاده از عینک آفتابی، عکس رادیولوژی و سایر روشها برای دیدن این کسوف به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا در بلند مدت آسیب زیادی به چشم خواهد زد.