تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 فروردین 1404 - 7:32
کد خبر : 24781

علی‌آبادی:‌ مردم برای عبور از شرایط ناترازی کمک کنند

علی‌آبادی:‌ مردم برای عبور از شرایط ناترازی کمک کنند
وزیر نیرو با اشاره به افزایش میانگین دمای هوای کشور، از مردم برای همراهی با صنعت برق و عبور از شرایط ناترازی دعوت کرد.

به گزارش نسیم صبا از ایرنا، عباس علی آبادی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: امروز در وضعیت فوق العاده قرار داریم؛ وضعیتی که چند سالی است ادامه دارد.

وزیر نیرو با اشاره به گرمای هوا، ادامه داد: گرچه اکنون تهران از این منظر وضع خوبی دارد اما در کل کشور میانگین دمایی بالاتر است و مردم باید خود را آماده کرده و همکاری کنند.

علی آبادی خاطرنشان‌کرد: ما نیز در وزارت نیرو برای این موضوع تدارک های وسیعی دیده ایم.

وی گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از نیروگاه های کشور برق‌آبی هستند و با توجه به خشکسالی موجود، سال گذشته حدود پنج تا ۶ هزار مگاوات از این نیروگاه‌ها در مدار بودند که اکنون کمتر از ۲ هزار مگاوات هم نمی توانیم از آنها استفاده کنیم.

وزیر نیرو ادامه داد: براین اساس تلاش می شود برق این نیروگاه ها برای ایام تابستان استفاده شود، زیرا احتمال دارد شرایط حتی سخت‌تر هم شود.

علی آبادی افزود: در تلاشیم تا پیک بار در تابستان، از ظرفیت محدود برق اتمی کشور که اکنون از مدار خارج شده است، استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تلاش شده با همکاری سازمان انرژی اتمی، تعمیرات و سوخت گذاری این نیروگاه به بعد از پیک منتقل شود.

کشف ۲۳۰ هزار ماینر

وزیر نیرو گفت: پدیده زشت دیگری که در چند سال رشد داشته، استفاده های غیر مجاز از برق است.

علی آبادی، مصداق این استفاده غیرمجاز را ماینرها دانست و ادامه داد: اقدام های زیادی با همکاری مردم در این زمینه انجام شده و توانستم مقدار زیادی از این ماینرها را کشف کنیم که البته نیاز به همکاری بیشتری دارد تا افرادی که دارند حقوق جامعه را ضایع می کنند، شناسایی و جمع آوری شوند.

وی خاطرنشان کرد: از قانون گذار خواهش کرده ایم این موضوع جرم انگاری شود که درحال انجام شدن است و همکاری خوبی با قوه قضائیه و سایر دستگاه های انتظامی وجود دارد.

وزیر نیرو از کشف ۲۳۰ هزار ماینر در سال گذشته و امسال خبرداد و گفت: با برخی از این موارد برخورد شده و برخی هم درحال انجام است.

این عضو کابینه دولت چهاردهم، توسعه استفاده از رمزارزها در جهان را فرایندی روبه رشد برشمرد و گفت: مخالف استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز هستم.

وی افزود: جایگزین شدن رمزارزها اتفاقی است که در جهان رخ خواهد داد.

علی‌آبادی ادامه داد: اینکه برخی بخواهند از پشت کنتور یا خود کنتور برق به صورت غیرمجاز بگیرند، نادرست است و ما این افراد را شناسایی می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این افراد فکر می کنند شناسایی نمی شوند اما آنها را از روش هایی که فکر نمی کنند شناسایی می کنیم.

وزیر نیرو ادامه داد: همچنین از دیسپجینگ برق این افراد شناسایی می شوند درحالی که فکر می کنند کنتورآنها نشان نمی دهد.

وی استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز را پدیده زشت دانست و ادامه داد: از اصحاب رسانه درخواست می کنم آگاه سازی کنند.

علی آبادی خاطرنشان کرد: هر ماینر به اندازه یک کولرگازی که به صورت ۲۴ ساعته کارکند، مصرف برق دارد و اگر مصرف یک کولرگازی را حدود ۲ هزار مگاوات در نظر بگیریم، رقم بسیار بزرگی خواهد بود.

وزیر نیرو با بیان اینکه تاکنون حدود یک‌هزار مگاوات از همین محل کشف شده، افزود: چندین برابر این میزان وجود دارد که کشف نشده است و نیاز به همکاری مردم برای این کار داریم.

علی آبادی گفت: باید از نظر فرهنگی فضا را برای این افراد تنگ کنیم و باید بگوییم این کار افتخار آمیز نیست و این، دست در جیب دیگران کردن است.

وی این کار را تخریب کننده فرهنگ و تمدن ایرانی دانست و خاطرنشان کرد: در حال مبارزه با این فرایند هستیم و ادامه خواهد داشت.

وزیر نیرو گفت: مردم گزارش های خود را به شرکت های توزیع در سراسر کشور و یا توانیر اعلام کنند.

تابستان بهتری در پیش داریم

علی آبادی ادامه داد: با توجه به اینکه نیروگاه های تجدیدپذیر به‌تدریج وارد مدار می شوند، تابستان بهتری خواهیم داشت و تاکنون پنج هزار و ۸۰۰ مگاوات واحد جدید رفع محدودیت شده و هم به مدار وارد شده اند.

وی خاطرنشان کرد: شب گذشته نیروگاه رودبار هم وارد مدار شد که خبر خوبی است و می توانیم از ظرفیت آبی که در رودخانه کارون هست استفاده کنیم.

وزیر نیرو در باره احتمال قطعی برق، گفت: امسال با ۲۰ هزار مگاوات کسری وارد سال شده ایم و سال گذشته اولویت قطع با صنایع بود و بعد کشاورزی قرار داشت.

علی آبادی افزود: امسال دولت برنامه دارد دستگاه های اقتصادی در آخرین قسمت اولویت قرار داده شوند و فکر می کنم با این همکاری بتوانیم وضع اقتصادی بهتری را رقم بزنیم.

وی ادامه داد: چنانچه نیروگاه های خورشیدی که پیش بینی شده اند به موقع برسند، تلاش می کنیم تا پایان سال با افزایش ظرفیت نیروگاه های خورشیدی و افزایش ظرفیت نیروگاه های حرارتی وضعیت را بهتر کنیم.

وزیر نیرو بر ضرورت همکاری مردم تاکید کرد و گفت: سال گذشته ۳۸۰ میلیارد کیلوات ساعت در سال تولید کردیم که البته همه آن به استفاده مفید نرسید.

علی آبادی خاطرنشان کرد: بخشی از آن در مسیر انتقال تلف می شود و برخی هم دستخوش تلفات غیرمجاز می شود.

وی با بیان اینکه تلفات فنی و غیرفنی داریم، از تلاش برای افزایش تولید در کنار کاهش تلفات غیر فنی خبرداد.

این عضو کابینه دولت چهاردهم با تاکید بر وضعیت نامناسب سدها و واحدهای برق آبی، گفت: این ها زمانی به مدار می آیند که آب مورد نیاز کشاورزان در پایین دست هم تامین شود.

علی آبادی ادامه داد: امسال به دلیل کاهش حجم آبی هم محدودیت برای کشاورزان وجود دارد و هم برای تولید برق که تلاش می شود با برنامه ریزی مدیریت می کنیم تا این ظرفیت در اوج مصرف استفاده شود.

وی، تابستان را فرصتی برای تعمیرات دانست و خاطرنشان کرد: زمستان هم فرصتی برای تعمیرات نیروگاه های حرارتی است، اما سال گذشته به دلایل فنی دچار محدودیت شده و زمستان سختی را پشت سرگذاشتیم.
وزیر نیرو از تلاش گسترده برای جبران عقب ماندگی برنامه تعمیرات خبر داد و گفت: تعطیلات عید موجب توقف تعمیرات نیروگاهی نشد و وضعیت خوب خواهد بود.

علی آبادی با اشاره به آغاز تعمیرات واحد های پالایشی در تابستان، از تدوین طرحی برای محدودیت برق پرمصرف‌ها خبر داد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.