به گزارش نسیم صبا:جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست خبری تلفنی ای با خبرنگاران افزود: ما هنوز در مرحله تلاش برای اجرای مجدد برجام هستیم. این بدین معنا نیست که آمریکا تعهد کمتری به توافق دارد.
این مقام کاخ سفید ادامه داد: اما هنوز کارهای بیشتری برای دیپلمات های ما وجود دارد که باید انجام دهند.
کربی با اشاره به وجود اختلافات و شکاف ها گفت که نمی تواند زمانی را بری تحقق توافق اعلام کند و هنگامی که توافق حاصل شد همه از آن مطلع می شوند.
وی ادعا کرد که آمریکا به دنبال تحقق پایبندی کامل متقابل به برجام است.
این مقام کاخ سفید با تکرار اتهامات بی پایه و اساس علیه جمهوری اسلامی ایران و هراس از پیشرفت برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ادعا کرد هدف برجام جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی ساخت سلاح هسته ای است.
وی در تداوم اتهامات بی پایه و اساس اضافه کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که اجازه دسترسی ایران به سلاح هسته ای را نمی دهد.
کربی ادامه داد که رئیس جمهوری آمریکا معتقد است بهترین راه در قبال ایران، دیپلماسی است.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری با خبرنگاران در واشنگتن بدون اشاره به زیاده خواهی های کشورش در مذاکرات و نقض برجام ادعا کرد که پاسخ ایران ما را در موقعیتی قرار نداد که توافق را انجام دهیم.
معاون ند پرایس ادامه داد که ما اعلام کرده ایم که شکافها و اختلافات باقی مانده است.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد از پاسخ ایران واضح است که این شکافها و اختلافات همچنان باقی است.
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید نیز روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری با تکرار ادعاهای همیشگی مبنی بر داشتن موضع اصولی آمریکا از ابتدای مذاکرات وین مدعی شد: اگر ایران آماده پایبندی به توافق هستهای ۲۰۱۵ باشد ما نیز آماده انجام همان کار هستیم.
سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: ما برای تمام سناریوها، چه بازگشت به توافق هستهای محقق شود و چه محقق نشود، آماده هستیم. برخی از اختلافات و شکاف ها برطرف شده اند و برخی هنوز پابرجا هستند.
سخنگوی کاخ سفید اضافه کرد: بایدن فقط توافقی را با ایران امضا می کند که در راستای منافع ملی ایالات متحده آمریکا باشد.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیاتها به پایتختها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.