باید به تاریخ هم سری زد و به روزهایی سفر کرد که وکیل الرعایا در ارگ کریم خانی اش نشسته بود و به بازار و حمامی رفت که یادگار چندصدساله شهر هستند، از مسجدها و خانه های قدیمی و باغ های دلگشای شیراز نمی شود و نباید ساده گذشت. باید سر فرصت به همه آنها سری زد و دل داد و جان گرفت. بنابراین برای سفر به شیراز و دیدنی های اردیبهشتی اش دست کم باید سه روز وقت گذاشت. البته اگر بخواهید، طعم شیرازگردی تان در خاطره تان بماند، باید روزهای بیشتری در شیراز بمانید.
شهر تاریخ و تماشا
شیراز تاریخی، یکی از محبوب ترین شهرهای ایران است، مخصوصا در ماه اردیبهشت. محبوبیت شیراز فقط به خاطر مقبره شعرای محبوب و باغ های زیبایش نیست. در جای جای این شهر می توانید آثار منحصر به فردی را تماشا کنید، از مجموعه وکیل گرفته تا امامزادگان معروفش. غیر از این می توانید در بازار تاریخی اش بگردید و خوردنی های خوشمزه بخورید. یادتان نرود به دروازه قرآن که تصویر آن را می بینید هم سری بزنید.
چطور برسیم؟
در راه شعر و شور
شهر شیراز تا تهران حدود یک هزار کیلومتر و تا اصفهان حدود ۵۴۰ کیلومتر فاصله دارد. باید از تهران تا اصفهان بیایید. از آنجا هم وارد جاده دوبانده ای می شوید که تا آباده می آید. از آباده یکی از راه صفاشهر، پاسارگاد، سعادت شهر و مرودشت و دیگری از سورمق، اقلید، دشت آسپاس، دشت کام فیروز و مرودشت می توانید تا شیراز بیایید.
چطور بگردیم؟
خوشا شیراز
شیراز یک شهر تاریخی تماشایی است، بنابراین برای گشت و گذار در آنجا باید حسابی وقت بگذارید.
* مواردی که ما به شما پیشنهاد می کنیم، فقط دیدنی های خیلی معروف شیرازند، این شهر آثار دیدنی زیاد دارد.
* دروازه قرآن: ورودی شهر از شمال، دروازه قرآنی است که آرامگاه خواجوی کرمانی را هم در همسایگی خود دارد و به خصوص شب ها با نورپردازی بسیار زیبا، جذابتر هم می شود.
* حافظیه: احتمالا پرطرفدارترین محل تاریخی شیراز، آرامگاه حافظ است با آن بنای یابود زیبایش. بنایی که سال ۱۳۱۵ و با الهام از معماری دوره زندیه ساخته شد. در حافظیه می توانید در باغ باصفای اطراف مقبره حافظ قدم بزنید. حافظیه در میدان آزادی یا همان فلکه گاز شیراز قرار دارد. در اینجا می توانید فالوده هم بخورید.
* سعدیه: سعدیه و باغ دلگشایش هم از نقاط پربازدید و زیبای شیراز است. سعدیه با آن حوض آبی و ماهی هایش، از آن نقاط محبوب است. برای رفتن به مزار استاد سخن سعدی، باید به میدان بوستان شیراز بروید.
* امامزاده شاه چراغ (ع): بارگاه احمد بن موسی (ع)، برادر امام رضا (ع) نیازی به معرفی ندارد و باید برای زیارتش به خیابان احمدیه شیراز بروید. پس از زیارت به معماری امامزاده که از دوره دیلیمیان به جای مانده دقت کنید و سری هم به موزه امامزاده بزنید.
* ارگ کریمخان: مهمترین و بزرگترین بنای دوره زندیه همین ارگ است که مرکز حکومت شاهان زند بود. مجموعه ارگ با تزئینات و معماری زیبای دوره زندیه در مرکز شهر شیراز و نزدیک چهارراه زند قرار دارد.
* نارنجستان قوام: عمارت قجری نارنجستان قوام، سال های سال یکی از مهمترین مراکز سیاسی شیراز بوده است. ساختمان زیبای نارنجستان، پر از آیینه کاری، نقاشی، کاشی کاری، گچبری و منبت کاری است. این عمارت با باغ باصفای نارنجش در مسیر خیابان لطفعلی خان به حرم شاهچراغ (ع) قرار دارد. در این خیابان سری هم بزنید به خانه زینت الملک که از آن خانه های قاجاری زیبای شهر است.
* باغ های شیراز: اگر می خواهید از هوای بهاری شیراز سرمست شوید به باغ های دلگشای شیراز سری بزنید و لابلای گل ها و سبزه ها و سروهای شیرازی چند ساعتی را بگذرانید. باغ ۱۳ هکتاری عفیف آباد یا گلشن در خیابان عفیف آباد قرار دارد و موزه سلاح های نظامی را هم تماشا کنید. باغ مشهور و جهانی ارم نیز با سروهای ناز و گل و گیاهان طرب انگیزش در خیابان ارم قرار دارد. باغ جهان نما در نزدیکی دروازه قرآن و باغ دلگشا در مسیر آرامگاه سعدی، باغ های دیگر شهر هستند.