تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 مهر 1404 - 6:44
کد خبر : 28801

طلوع طعم‌ها در کرمان؛ سومین جشنواره ملی نان آغاز شد

طلوع طعم‌ها در کرمان؛ سومین جشنواره ملی نان آغاز شد
در دل پردیسان قائم کرمان، جایی که آفتاب پاییزی با مهربانی بر زمین می‌تابد، صدای خنده‌ها و گفت‌وگوها با عطر نان تازه در هم آمیخته شد. غرفه‌ها یکی‌یکی جان گرفتند؛ تنورهای سنتی روشن شدند، خمیرها با دستانی ماهر ورز داده و نان‌هایی با نقش و نگار محلی، آرام‌آرام بر سطح داغ تنور طلایی شدند.

به گزارش نسیم صبا از ایرنا، اروز (سه‌شنبه) پردیسان قائم کرمان میزبان یکی از خوش‌عطرترین رویدادهای فرهنگی کشور شد؛ سومین جشنواره ملی نان با حضور استان‌های مختلف ایران آغاز به کار کرد و رایحه نان‌های سنتی در فضای جشنواره پیچید؛ عطری که نه‌تنها حس بویایی را بیدار می‌کند بلکه خاطراتی از سفره‌های مادربزرگ، صبح‌های روستایی و طعم‌های فراموش‌شده را زنده می‌سازد.

این جشنواره با شعار «نان و ایران، سر یک سفره‌ایم» فرصتی‌ است برای تجربه تنوع فرهنگی، گفت‌وگوی اقلیمی و بازشناسی نان به‌عنوان نماد تغذیه سالم و همدلی ملی، جلوه‌ای از رنگ، طعم و هنر پنهان در خمیرهایی‌ست که با عشق ورز داده شده‌اند.

سومین جشنواره ملی نان در کرمان

از نان‌های شیرین قزوین تا نان‌های روغنی جنوب، از نان‌های سبوس‌دار کردستان تا نان‌های خشکه‌ خراسان، هر غرفه داستانی دارد؛ داستانی از اقلیم، آداب، و دستانی که خمیر را به انواع نان تبدیل می‌کنند.

شهردار کرمان نیز جشنواره ملی نان را فرصتی برای احیای سنت‌های غذایی، معرفی نان‌های سرزمینی و ایجاد نشاط اجتماعی دانست و از تلاش برای ثبت ملی این رویداد خبر داد.

تصویری از جشنواره در پردیسان قائم شهر کرمان

محسن تویسرکانی با اشاره به ابعاد فرهنگی و اجتماعی این رویداد فرهنگی و اقتصادی گفت که جشنواره ملی نان با حضور ۳۱ استان کشور از ۲۲ تا ۲۵ مهرماه در پردیسان قائم برگزار می‌شود و هدف اصلی آن، احیای سبک‌های پخت فراموش‌شده و معرفی نان‌های سنتی و سرزمینی است.

وی افزود: دوره نخست حدود ۱۰ تا ۱۲ استان شرکت داشتند، سال گذشته این تعداد به ۱۶ استان رسید و امسال خوشبختانه ۳۱ استان اعلام آمادگی کرده‌اند که این استقبال نشانه‌ای از اهمیت فرهنگی و اقتصادی نان در جامعه ایرانی است.

خرمن کوبی سنتی

شهردار کرمان در نشست خبری روزهای گذشته خود تاکید کرده بود که برنامه‌های جانبی از جمله موسیقی نواحی، آیین‌های کاشت و برداشت گندم، نشست‌های تخصصی و نمایشگاه‌های فرهنگی که همگی در کنار غرفه‌های نان در این جشنواره تجربه‌ای چندوجهی برای بازدیدکنندگان رقم خواهند زد.

این سخنان شهردار، نشان‌دهنده‌ نگاه فراتر از یک رویداد محلی به جشنواره نان است؛ نگاهی که نان را بهانه‌ای برای همدلی، فرهنگ‌سازی و توسعه گردشگری می‌داند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.